Dalić i Ćorluka prevareni za velik novac: A samo su htjeli pokazati suosjećanje i veliko srce

Na fotografiji: Zlatko Dalić i Vedran Ćorluka. (Foto: Matija Djanjesic/CROPIX)

Jedna od priča koja je izazvala zgražanje diljem Hrvatske sada se približava sudskom epilogu. Optužnica je podignuta protiv Roberta Matalina i njegove djevojke Doris Gregorine, koje se tereti da su lažima o Robertovoj bolesti izvukli velik novac od dobročinitelja.

Lagali da ima leukemiju

Riječ je o slučaju iz 2018. godine. Doris Gregorine, zajedno s partnerom Robertom Matalinom, pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Roberta, tvrdeći da boluje od leukemije i da mu je hitno potrebna financijska pomoć u iznosu od 770.000 kuna za presađivanje koštane srži.

Suočila se s prevarantima: Doris Pinčić Guberović se oglasila nakon odlaska na rodiljni dopust

Nesretna priča o bolesnom mladiću brzo je privukla pažnju građana, poduzeća i ustanova. Poznati nogometaš Vedran Ćorluka donirao je 35.000 kuna, a Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, pridružio se s 3000 kuna. I mnoge druge poznate osobe i poduzetnici nisu ostali ravnodušni prema sudbini mladića.

Na fotografiji: Zlatko Dalić, Vedran Ćorluka.
(Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

Kupili Golfa sedmicu

Na kraju se pokazalo da su Robert i Doris prikupili oko 31.000 eura humanitarne pomoći, a umjesto da ta sredstva koriste za Robertovu navodnu medicinsku skrb, novcem su kupili novi automobil – VW Golf sedmicu, kako izvještava portal Danica. Sumnje su potaknute kada je vijećnik u njihovoj općini, Dubravica, na samoj hrvatsko-mađarskoj granici, primijetio par kako se vozi u novom automobilu.

“Pa oni nigdje ne rade, to su sigurno kupili od novca iz humanitarne pomoći,” zaključio je vijećnik, što je pokrenulo istragu.

Zagrepčanka skupo platila javljanje na poziv: Policija traga za vještim prevarantima

U posljednjim danima, protiv ovog prevarantskog para podignuta je optužnica. Tijekom istrage, Robert i Doris su se branili šutnjom, a ukoliko im se dokaže krivnja, bit će dužni vratiti sav prikupljeni novac dobročiniteljima, koji broje gotovo tisuću ljudi.

Ovaj slučaj ističe važnost transparentnosti i odgovornosti u upravljanju humanitarnim sredstvima, dok građani Hrvatske ostaju u iščekivanju pravde u ovoj zapanjujućoj priči o prevari.


Komentari