DALIĆ ČEKA BIVŠEG DINAMOVCA: ‘Sigurno će se dobro pripremiti’, pamti se njegov sukob s Mamićem

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Hrvatska je ždrijebom u Dohi dobila protivnike na Svjetskom prvenstvu u Kataru. U skupini prvog kruga s Vatrenima bit će Belgija, Maroko i Kanada, a početak turnira dogodit će se 23. studenog protiv Marokanaca, reprezentacije koju s klupe vodi Vahid Halilhodžić, iskusni stručnjak iz BiH i nekadašnji trener Dinama.

Halilhodžić je u Dinamu bio u sezoni 2010./11., a odlazak se dogodio naglo. Sve je krenulo od sukoba tijekom utakmice protiv Intera iz Zaprešića u prvenstvu, kada je Mamić na poluvremenu došao do svlačionice i u sukobu do kojeg je došlo, po Halilhodžićevim riječima, spominjao i trenerovu majku, a iskusni stručnjak iz BiH preko toga nije mogao prijeći.

Poslije ždrijeba, bivši trener Dinama, danas 69-godišnjak, ponovno je došao u fokus hrvatske javnosti. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić dočekuje susret s njegovom momčadi s puno poštovanja.

‘Bit će silno motivirani’

‘Znamo da je izbornik Maroka gospodin Halilhodžić, koji je četiri reprezentacije odveo na Svjetsko prvenstvo. Sigurno će se dobro pripremiti za nas i to će biti vrlo teška utakmica’, kazao je hrvatski izbornik, a donosi službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

‘Maroko je u dodatnim kvalifikacijama pobijedio Kongo, a u svojim redovima ima nekoliko jako dobrih igrača koji igraju u Europi. Jednako tako, Marokanci će biti silno motivirani jer im je to prva utakmica na prvenstvu’, dodao je Dalić.

Objavljena i satnica

Nekoliko sati nakon ždrijeba doznala se i satnica utakmica. Otvaranje protiv Maroka dogodit će se već u 11 sati po našem vremenu na stadionu Al Bayt u Al Khoru, a potom, satnica će ipak biti u standardnijim terminima za hrvatske prilike.

Hrvatska će u drugom kolu 27. studenog igrati protiv Kanade na stadionu Khalifa International u Al Rayyanu, s početkom te utakmice u 17 sati po našem vremenu. U posljednjem kolu u skupini protivnik će biti Belgija. Igrat će se 1. prosinca na stadionu Ahmad bin Ali u Al Rayyanu, uz početak u 16 sati po našem vremenu.

Komentari