ČUDESNA POBJEDA ZAGREBAČKIH VATERPOLISTA! Drama u kojoj su Srbi napravili ogromnu pogrešku

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti nevjerojatnom su pobjedom nad Crvenom zvezdom izborili plasman u posljednje, treće kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Trideset sekundi prije kraja činilo sve da je sve gotovo, Mladost nije iskoristila napad s igračem više, na semaforu je stajalo 8:8 i Beograđani su krenuli u, vjerovalo se, posljednju akciju na utakmici.Uslijedila je nevjerojatna pogreška gostujućeg trenera; u bazen je poslao igrača koji je skupio tri isključenja. Zapisnički stol hitno je reagirao, davši signal sucima da se to mora kazniti udarcem s pet metara.

Dario Rakovac bio je siguran izvođač, Mladost je povela s 9:8. Zvezda je još jednom pokušala, imali su i oni igrača više, no “žapci” su izdržali za konačno slavlje.

Velika pobjeda

Inače, bila je to borbena, tvrda utakmica. Nevjerojatan je bio Marin Dašić koji je postigao prvih pet pogodaka s kojima je vukao Mladost u prvom poluvremenu! Pobjedu su Zagrepčani ostvarili prije svega zbog čvrste obrane, a odličan – kad je najviše trebalo – bio je i vratar Ivan Marcelić, najiskusniji u ovoj novoj momčadi “žabaca”.

Ni Beograđani nemaju previše razloga tugovati, oni su s dvije pobjede već bili osigurali prolazak skupine, dok će razočaranja bez sumnje biti u Ateni. Apollon Smyrnos je svladao Mladost (u još jednom trileru) u prvom kolu, njima je trebalo danas samo da Zvezda ne izgubi, no eto, ostali su kratkih rukava.


Komentari