Crni niz se nastavlja: Gosti preuzeli show u drugom poluvremenu i ‘razbili’ zagrebačke rukometaše

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba nastavljaju nizati poraze u novoj sezoni. U susretu trećeg kola skupine B rukometne Lige prvaka PPD Zagreb je u Areni izgubio od Aalborg Handbolda s 27:26 (12:15) upisavši i treći poraz u skupini.

Kada tome dodamo i dva poraza na završnom turniru SEHA lige, dolazimo do brojke od pet službenih poraza u nizu.

Gosti su bolje ušli u susret, poveli su 3:1, pa 4:2 i 6:4. Zagreb je do prve prednosti stigao u 13. minuti igre (7:6), a 10 minuta kasnije prvi put je imao i dva gola plusa (13:11), da bi na odmor otišao sa +3 (15:12).

Zagreb je držao pogodak ili dva prednosti sve do 49. minute kada su Danci poravnali na 23:23. Egal je bio i tri minute prije kraja (26:26), da bi dvije minute prije kraja gosti prvi put poveli u drugom dijelu (27:26). Nažalost, u preostalom vremenu momčad Igora Vorija nije uspjela izjednačiti i osvojiti barem bod.

U redovim hrvatskog prvaka najefikasniji su bili Miloš Božović sa sedam, Marko Vuglač sa šest, te David Mandić s pet golova, dok su Aalborg do treće pobjede predvodili Juul-Lassen s osam, te Magnus Jensen sa šest golova.

U prvom susretu iz ove skupine Telekom Veszprem je na gostovanju pobijedio Motor 37:34. Mađare je do pobjede predvodio Petar Nenadić sa 10 golova, dok je Manuel Štrlek zabio jedan pogodak. Kod domaćina najefikasniji je bio Arten Kozakević s osam golova.

Na ljestvici nakon nepotpunog trećeg kola vode Veszprem i Aalborg sa po šest bodova, dok je PPD na začelju bez bodova.

U četvrtom kolu Zagreb 14. listopada gostuje kod Barcelone.


Komentari