ĆORIĆ, JUNAK UTAKMICE: Ne baš blistav ulazak na teren, a onda sjajna završnica Dinamove mlade nade

Facebook

Dinamov mladi as pokazao je da mu je mjesto na terenu, a ne u svlačionici, u kojoj je bio za vrijeme utakmice s Vardarom.

Zagrebački Dinamo u utorak je slavio rezultatom 2:0 protiv imenjaka iz Tbilisija. U utakmici 3. pretkola Lige prvaka, glavna zvijezda bio je zagrebački “klinac”, Ante Ćorić, koji je na utakmici s Vardarom stigao samo do B liste.

Nakon ove pobjede, Dinamu su se otvorila vrata u play off dio natjecanja. Ulaskom u ovu fazu kvalifikacija zagrebački klub bi si osigurao jesen u Ligi prvaka ili u Europskoj ligi. Ova pobjeda, tim je više vrijedna jer Dinamo nije dobro krenuo. U prvom poluvremenu nisu bili ni sjena onoga što mogu biti, a za izbrojiti sve tehničke pogreške koje su napravili, nisu dovoljni ni svi prsti, na obje ruke.

Razočaravajuć početak, pa dvije bombe Soudanija i Ćorića

Dinamovo središte se raspalo već na početku utakmice, čemu je možda razlog i Machadov izlazak već u 9. minuti. Ni Marko Rog, ni Ante Ćorić nisu bili na visini zadatka, a onda veliki preokret 5 minuta prije kraja prvog poluvremena. Ćorić se razbudio i razbio gruzijsku obranu, tu je u priču uletio Soudani i izbušio njihovu mrežu famoznim pogotkom, čime je dokazao da u rukavu još krije velike poteze.

U akciji za 2:0 ponovo ista lica, Soudani i Ćorić, uz malu pomoć Fernandesa. Dinamov napadač inicirao je napad, lopta je pronašla Fernandesa koji je stovrio odličnu priliku za Ćorića koji je pogotkom za dva gola razlike, postao zvijezda utakmice.

“Na početku smo odigrali pod ručnom, nije to bio pravi Dinamo, ali kasnije je to došlo na svoje i moramo to ponoviti i u Gruziji”, prokomentirao je Ante, koji čini se, jedva čeka priliku da ponovo demonstrira svoje vještine na terenu. Uzvratna tekma s Guzijcima igra se 2.kolovoza.

Mogao je Dinamo ovo odigrati i puno bolje, da se ne lažemo, ali ipak rezultat govori za sebe, a možemo samo razmišljati što bi tek bilo da su Plavi od početka krenuli “kako spada”. Ćorić svoj nastup nije želio puno komentirati, ali zato su njegovim suigračima bila puna usta hvale za mladog ofenzivnog veznjaka.

“Ćoro je super, istina da ga na početku baš i nije krenulo, ali onda je pokazao kakav je igrač”, rekao je Marko Rog, koji je također tek u drugom dijelu utakmice “došao k sebi”.

Na njegove hvalospjeve nadovezao se i Petar Stojanović: “Ćoro je prvo asistirao, pa onda i zabio, hvala Bogu da ga imamo. Iako, može on još više “, kazao je jedan od najboljih.

Mlada i temperamentna narav

Podsjećamo, Ante Ćorić tekmu protiv Vardara proveo u svlačionici iz koje je izašao poprilično ljut, a nakon ove nije htio ni izići pred brojne medije koji su ga čekali. Mlada Dinamova zvijezda, čini se, još se treba naviknuti da neće sve uvijek biti po njegovom, i da ponekad treba pretrpiti i pokoju kritiku. Što prije shvati da do prvog gola na utakmici protiv gruzijskog Dinama nije dobro igrao, to bolje za njega i za njegovu igru ubuduće.


Komentari