ĆORIĆ DONIO MUDRU ODLUKU: Odbio je Real, a nova destinacija je pun pogodak!

Facebook

Ovo je bio idealan potez za Antu jer mu Real neće moći ponuditi veliku minutažu u A momčadi, ako su mu je uopće namijenili, u naredne dvije godine.

Čini se kako je mladi nogometaš Dinama Ante Ćorić donio racionalnu odluku i odbio Real Madrid. Nova destinacija veznjaka, kako sada stvari stoje, jest Porto. Drugi najtrofeijniji portugalski klub bio je najkonkretniji i najbrži s ponudom za Ćorića, pa će Porto vjerojatno biti njegova nova nogometna destinacija. Špekulira se kako bi visina transfera sezala maksimalno do 15 milijuna eura, a kako će i kada Dinamo realizirati transfer sada kada nema Mamića, to nitko ne može znati.

Ovo je bio idealan potez za Antu jer mu Real neće moći ponuditi veliku minutažu u A momčadi, ako su mu je uopće namijenili, u naredne dvije godine. Dok je Porto momčad koja živi od igrača kao što je Ante. Zavirimo li malo u prošlost vidjet ćemo da po sezoni Porto iznjedri nekoliko blistavih tinejdžera za kojima uzdiše pola Europe, a zanimljivo je kako su oni rijetko izdanci njihove nogometne škole. Obično Porto kupi mladog npr. Brazilca od kojih 17, 18 godina i u jednoj sezoni od njega napravi igračinu. Taj igrač zadrži se maksimalno sezonu, dvije u Portu, ovisi o napretku u razvoju, a onda ga prodaju dalje u neki do top klubova u Europi.

Porto ima otvorenu trgovinu i s klubovima iz susjedne Španjolske, ali jednako su jaki i na relaciji s Engleskom. Na koncu, kada dođe vrijeme za odlazak iz Porta, Ćorić će, dokaže li se naravno, vjerojatno imati opciju odlaska u Real, samo što će mu tada cijena biti trostruko veća od današnje.

Iako je transfer u Porto na pomolu, ne treba isključiti i mogućnost odlaska u neki drugi klub jer Ćorića potražuje pola Europe i to su mahom veliki i renomirani klubovi. Sve u svemu, zimski prijelazni rok bit će veoma vruć.

>>> NA VRATIMA MASOVNI EGZODUS DINAMOVIH IGRAČA? Evo kako se tome može stati na kraj


Komentari