Cjenik Nenada Bjelice: Pivo i vino može, ali kašnjenje na trening se ne tolerira

GNK Dinamo Zagreb

Svaki trener diljem svijeta ima neka temeljna pravila kojih se igrači moraju pridržavati. Neki treneri su stroži od drugih, ali u suštini pravila postoje. Zna to i Nenad Bjelica. Zato je on postavio neka pravila koja se moraju poštivati, prenosi 24sata.

Igrači Dinama su nakon remija protiv Šahtara u avionu mogli piti alkohol. Naravno, u umjerenim količinama. Onaj tko je htio mogao je popiti pivo ili dva, a onaj tko je htio čašu ili dvije vina.

Tako je kod Bjelice nakon svake utakmice. Tko želi može malo popiti, a kad su prigode posebne, onda igrači mogu ostati vani do kad žele. Pa sve i do jutra. Stignu se oporaviti u iduća tri dana, do iduće utakmice, to Bjelica tolerira.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Prije europskih utakmica uvijek se ide u karantenu. Kad je momčad u Zagrebu, onda igrači prije tih utakmica spavaju u klupskom hotelu. Tamo bez problema mogu koristiti mobitel. Do sat i pol prije utakmice Bjelica dopušta korištenje mobitela.

Kad je u pitanju trening, onda igrači do 45 minuta prije početka mogu koristiti mobitel. Onda ga moraju ostaviti, njihov trener želi da tih 45 minuta do treninga u svlačionici provedu u zajedničkom razgovoru, a ne na mobitelu.


Kada je u pitanju HNL, igrači od kuće dolaze na utakmicu, ali moraju ranije leći kako bi bili sto posto spremni za utakmicu. Ako neki igrač na trening zakasni do 10 minuta, platit će 100 eura. Ako zakasni između 10 i 20 minuta, onda plaća 300 eura, a 500 eura je kazna ako se kasni između 20 i 30 minuta. Pola sata kašnjenja i više od toga platit će 1000 eura. Blagajnik je Petar Stojanović. Svi koji se ogriješe, doniraju novac u zajedničku blagajnu te se on troši na klupskim druženjima.

To je odličan način kako držati mladu ekipu na okupu. Profesionalci su, ali i imaju svoje vrijeme za razonodu. A igrači mu očito to vraćaju na dobar način, uzevši u obzir rezultate koje su napraviti u zadnje dvije godine. A ako funkcionira, onda nema smisla nešto mijenjati.

Komentari

loading...