ĆIRU ODUŠEVILI NOVIM FILMOM: ‘Nadam se da ćemo se ponovno vidjeti na Baščaršiji’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Miroslav Blažević je na međunarodnom sportskom simpoziju koji je 10. put održan u Sarajevu bio tema u premijerno prikazanom novom dokumentarnom filmu ‘Nikad ispričana priča’. U dokumentarnom filmu  se prikazuje život kultnog hrvatskog trenera, a osim životne priče, film približava i karijeru Blaževića na trenerskoj klupi.

Nogometni dio priče približava Ćiro sam, ali o njemu govore i brojne zvijezde s terena poput Davora Šukera, Roberta Jarnija i Aljoše Asanovića, koje je Blažević trenirao u slavnim vremenima originalnih Vatrenih.

Osim hrvatskih zvijezda, u filmu su i one iz dresa reprezentacije BiH, koje su privukle interes na sarajevskom skupu. Svoje mjesto u dokumentarcu našli su Miralem Pjanić i Edin Džeko, najbolji nogometaši u redovima Zmajeva.

Ćiro se javio porukom

Ćiro nije došao u Sarajevu, bori se s teškom bolešću, a lijepo je vidjeti optimizam koji ga ne napušta u njegovoj borbi.

Hrvatska trenerska legenda se u povodu premijere dokumentarca javila videoporukom.

‘Mi Bosanci smo najbolji na svijetu’

Ćirine riječi iz obraćanja  prenio je portal Sport.ba.

‘Nadam se da ćemo se ponovno vidjeti na Baščaršiji’, rekao je Ćiro, a njegov pozdrav gledatelji filma popratili su velikim aplauzom.

‘Mi Bosanci smo najbolji ljudi na svijetu’, dodala je hrvatska trenerska ikona o zemlji u kojoj se rodio.

Komentari