Ćiro sasvim iskreno: ‘Znam da idem kraju tiho i polako. Ja sam glumac, glumim dobrotu, glumim formu, jadan sam ja u biti’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX/ Ilustracija

U centru grada često se može sresti legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Unatoč tome što ima 86 godine, Ćiro ne staje. Vrlo je aktivan, a za IN Magazin je sada otkrio što misli o starosti i kako gleda na činjenicu da se bliži 90. godini.

“Ja se otimam, ali znam da idem kraju tiho i polako, ali idem. Ja sam glumac, glumim dobrotu, glumim formu, jadan sam ja u biti. Zato što sam starac i godine nikome ne praštaju, one ti po puno simptoma govore – stani, gotov si’, objasnio im je bivši trener. Prisjetio se i kako mu je izgledalo odrastanje, tijekom kojeg se borio za uspjeh – na svim životnim poljima. ‘Ja sam imao izuzetno teško djetinjstvo, to se kod nas u Bosni kaže sirotinja. To me pratilo i već kad sam bio odrastao’, objasnio je pa priznao da ne misli da je zdravlje najbitnije. ‘I najzdraviji čovjek je bez para, tako da sam ja skupio pare na vrijeme. Imam jednu satisfakciju koja je navitalnija”, zaključio je u spomenutom razgovoru.

Prošlog se proljeća, pak, za Story osvrnuo na pandemiju i činjenicu da je morao biti odvojen od supruge Zdenke.
“Ovo nije zaj*****ija. Ovo je biti ili ne biti. Ako me ovo zlo uhvati, gotov sam! Šarlatani su svi koji ovu situaciju ne shvaćaju ozbiljno. Razgovarao sam s prijateljem liječnikom koji kaže da te može uhvatiti takvo gušenje koje ne bi poželio najgorem neprijatelju. Tako da sjedim doma, slušam upute, discipliniran sam. Vjerujem da će i ovo proći i da nas neće dohvatiti, ali me brine što će biti s našim ljudima nakon ove krize? Proživio sam sirotinju i nedajbože to nikome”, rekao je tada.


Komentari