ĆIRO JE EKSTATIČAN: ‘Ne znam kada sam bio u takvoj euforiji’

Facebook

Ni najpoznatiji bivši izbornik hrvatske “repke” nije mogao sakriti oduševljenje nakon pobjede nad Turcima.

Miroslav Ćiro Blažević priznao je da je u euforiji nakon odlične igre i velike pobjede Vatrenih na samom početku Eura 2016. Hrvatska je Tursku pobijedila s minimalnom razlikom 1:0, ali je pobjeda bila i više neko uvjerljiva nakon 90 minuta dominacije na terenu, a kao jedini strijelac upisao se Luka Modrić, piše Net.hr

“Imamo toliko razloga da im zahvalimo”

“Ne znam kad sam bio u takvoj euforiji jer kao iskusan trener shvatio sam da je naša reprezentacija odigrala briljantnu partiju. Svi će pitati zašto nismo odmah krenuli, ali ovo je bilo jako mudro. Oni su uistinu konstatirali da ih trebamo zgaziti. U drugom poluvremenu su krenuli onako kako smo vidjeli, pokazali su dominaciju, klasu koja nas je nakon ove utakmice stavila među najveće favorite ovog Eura”, rekao je Blažević.

Ovo je bio test, iznimno težak test, koji smo položili na najupečatljiviji način. Sad je jako bitno da dečki to ponove, kako bi sam Modrić rekao, da se ne upadne u euforiju. Posao kojim se oni bave je posao permanentnog potvrđivanja. Oni se već u sljedećoj utakmici moraju isto tako borbeno i fanatično manifestirati. A klasu imaju besprijekornu. Da ne govorimo samo o Modriću, i naš golman je bio besprijekoran, autoritativan. Zadnja linija savršena, Ćorluka heroj. Cijelo vrijeme je krvario, a bio je najbolji čovjek obrane. Imamo toliko razloga da im zahvalimo što su napokon ovaj napaćeni narod uspjeli malo razveseliti”, dodao je.

Hrvatska je iznad svega

Uputio je potom iskusni stručnjak i ispriku izborniku Anti Čačiću.
“Čačić je sve besprijekorno napravio, moram se demantirati i na neki način mu se ispričati jer nisam mislio da će to biti u stanju. Evidentno je da ga igrači slijede, da ga slušaju, a to je za mene možda i najveći razlog da sam optimist za sve ono što nas čeka u nastavku. Dok sam bio malo mlađi, bojao sam se da će me netko nadmašiti. Vjerujte mi da danas to jako priželjkujem zato što sam takav patriot da mi je interes Hrvatske iznad svega”, zaključio je Ćiro.


Komentari