ČILIĆ TRAŽI NOVO VELIKO FINALE: Mladi i ambiciozni igrač prijeti, Marin se oslanja na svoj jaki adut

Marin Čilić (Foto: Jure Miskovic / CROPIX)

Marin Čilić je korak do novog velikog finala u karijeri u kojoj je već ostvario jako puno. Vodeći hrvatski tenisač je pobjedom protiv Rusa Andreja Rubljova došao do polufinala Roland Garrosa, a u petak će biti u prilici dohvatiti i finale na pariškom Grand Slam turniru. Nakon što je svladao Rubljova, Čilić je nekoliko sati kasnije saznao i polufinalnog protivnika. Bit će to 23-godišnji Norvežanin Casper Ruud, osmi tenisač svijeta, koji je jučer u četvrtfinalu u kasnom večernjem meču sa 6:1, 4:6, 7:6(2), 6:3 svladao Danca Holgera Runea.

Mladi Norvežanin je pobjedom u četvrtfinalu došao do novog najvećeg uspjeha u karijeri na Grand Slam turnirima. Prije ovogodišnjeg nastupa u Parizu, Ruudu je najbolji rezultat bilo četvrto kolo Australian Opena iz prošle godine, dok se sada može pohvaliti već dva koraka boljim rezultatom od toga. Ruud će, dakako, htjeti i korak više, a iz hrvatskog kuta gledanja, bilo bi sjajno kada bi mu Čilić pokvario planove.

Prije nego se sretnu u petak u polufinalu, mladi Norvežanin moći će se osloniti na prednost u međusobnom omjeru, s 2-0 u dosadašnjim dvobojima s Čilićem. Marinu će, pak, veliki adut biti njegovo iskustvo koje mu daje prednost. Vodeći hrvatski tenisač već dobro zna kako se igra i pobjeđuje u velikim mečevima, bilo na Grand Slam razini, bilo u reprezentaciji, s puno uspjeha u Davis Cupu.

U društvu velikana

Pobjedom u četvrtfinalu, Čilić je stigao u društvo u kojem su samo najveći. Prvi hrvatski ‘reket’ sada je peti aktivni tenisač s najmanje polufinalom na svim Grand Slam turnirima, a prije Marina, u to društvo došli su Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Andy Murray.

Gladan nove pobjede

Čilić je već napravio jako puno na svojem ovogodišnjem putu u Parizu, ali dakako, htjet će i još više. Za sada se može pohvaliti svojim prvim polufinalom Roland Garrosa, a ako bude uspješan u polufinalu, upotpunio bi kolekciju dolazaka do finala na svim Grand Slam turnirima, nakon što je ranije bio finalist na travi Wimbledona (2017.) i tvrdoj podlozi Australian Opena (2018.), dok na US Openu pamti naslov iz 2014. godine.

Casper Ruud bit će veliki izazov, no nakon što je u uzastopnim mečevima ‘skinuo’ dvojicu jakih ruskih protivnika, Danila Medvjedeva i Andreja Rubljova, nema razloga zbog kojeg Marin ne bi vjerovao u novi pariški korak.


Komentari