ČILIĆ SLAVIO U DRAMATIČNOM MEČU! Delbonis se naglo vratio nakon dva seta, ali Marin je proigrao kada je trebalo

Facebook

Prvi meč je naš.

U nadasve uzbudljivom i neizvjesnom dvoboju, prvome u finalu Davis kupa, Marin Čilić je pobijedio Argentinca Delbonisa s 3-2 u setovima (6-3, 7-5, 3-6, 1-6, 6-2). Hrvatska je tako u finalu Davis kupa povela s 1-0, no kud i kamo teže nego što se očekivalo. Iako je Čilić sjajno počeo dvoboj, došlo je do pada kojeg je Delbonis izvrsno iskoristio. U petom setu Čilić se sabrao i odveo dvoboj u mirnjie, svoje vode i ipak zasluženo pobijedio.

Bez nervoze započeo je Čilić svoj susret protiv Delbonisa. Jakog i preciznog servisa i s dobrim napadima pri suparnikom servisu omogućili su mu uzimanje servisa kojeg je zadržao do kraja i relativno lagano je stigao do 6-3 u prvom setu. Ohrabrila je hrvatske navijače sigurnost Marinovog servisa, a nisu izostala ni šest aseva.

Drugi set je za Marina bio kud i kamo teži. Delbonis se sabrao i poboljšao svoj servis. A i na Marinov servis je podigao svoju igru. Čilić je morao servirati na 5-4 prednost Delbonisa… Pritisak je naš tenisač dobro izdržao, servis mu je bio nepokolebljiv.

U sljedećem gemu Delbonis se zbunio, na svoj servis je gubio 15-40, Čilić je imao dvije break lopte. Drugu je Čilić iskoristio, poveo sa 6-5 i posjedovao servis! Kojeg je bez odveć poteškoća iskoristio, u drugom setu – 7-5 za Marina Čilića. Igra našeg tenisača bila je zrela, bez većih oscilacija, sa sjajnim prvim servisom.

Delbonis se nije predao. Imao je četiri break lopte u drugom gemu trećeg seta, treću je iskoristio. Bio je to prvi break za Argentinu, povela je 2-0 u trećem setu. No, već u sljedećem gemu Marin se potrudio i došao na Delbonisov servis na 40-0. Iako se Debonis izvukao i došao do izjednačenja, Čilić je uspio napraviti break. Očito, nije do Argentincu disati.

Na 3-3 u trećem setu kod Delbonisovog servisa Čilić je došao do 40-30, no break loptu nije iskoristio. Imao je kasnije još jednu, ali Delbonis se izvukao.

I krenuo još jače, u sljedećem gemu je na Čilićev servis stigao do 40-0 prednosti, imao je tri break lopte. Argentinski navijači bili su ushićeni. Uzeo je Delbonis taj gem i poveo 5-3 u trećem setu. Što je lako potom na svoj servis pretvorio u 6-3 pobjedu u trećem setu.

Nakon dva sata meča Čilić je vodio 2-1 u setovima.

U četvrtom setu Delbonis je potvrdio da je u usponu. Poveo je odmah s 3-0, Čilić je nakon sjajnog starta zapao u krizu. Zagrebačkom Arenom orila se pjesma argentinskih navijača. Dvaput je Delbonis uzeo servis unezvjerenom Čiliću koji nikako nije mogao povratiti svoj stari način igre, iz prethodna dva seta. Naposljetku, Delbonis je dobio četvrti set sa 6-1 stekavši psihološku prednost prije petog dijela igre.

U prvom setu, odmah na startu, Čilić je dosegao break, oduzeo je prvi servis Delbonisu. Argentinac se potom odupirao, čuvao svoj servis, čekajući može li zaskočiti Čilića. No, izgubio je svoj servis, Marin je pobjegao na 5-2 i imao servis. Servirao je za meč!

Uspješno! U petom setu Marin je dobio Delbonisa sa 6-2!


Komentari