Cijela Hrvatska ima razloga slaviti zbog Dinama: Naša liga će imati dva predstavnika u Ligi prvaka!

Foto: Instagram/GNK Dinamo

Hrvatska liga će u sezoni 2020./2021. imati dva kluba u kvalifikacijama Lige prvaka te još tri kluba u kvalifikacijama Europske lige. Pola lige igrat će u Europi za dvije godine!

Za to je Dinamo u dvije utakmice s Benficom u sklopu šesnaestine finala EL trebao osvojiti jedan bod, no Dinamo je pobijedio već u prvoj utakmici na Maksimiru. Hrvatska liga se tako prvi put u povijesti našla među 15 najboljih liga u Europi.

“Veliki razlog da svi u Hrvatskoj slavimo ovu veliku pobjedu Dinama. Trebamo svi čestitati igračima Dinama”, rekao je Igor Štimac u odjavnoj emisiji Arene.

Kako će kvalifikacije izgledati?

Prvak lige ide u drugo pretkolo Lige prvaka u dio ždrijeba za prvake, a drugoplasirani u drugo pretkolo u dio ždrijeba za neprvake. Pobjednik Kupa (ili trećeplasirani ako Kup osvoji prvak ili doprvak) odlazi izravno u treće pretkolo Europa lige, dok iz drugog pretkola kreću preostala dva kluba koji se budu kvalificirali za Europu.

Hrvatska je ove sezone (za ovo se gleda petogodišnji renking) osvojila 23 boda, od čega Dinamo čak 18 bodova s osam pobjeda i četiri remija. Hajduk je u ovogodišnjem skupljanju bodova sudjelovao s 2,5, Osijek s 2,0, a Rijeka s 0,5. Ukupan broj bodova jedne zemlje dijeli se s brojem klubova koji su sudjelovali u toj europskoj sezoni pa je Hrvatska ove sezone skupila 5.75 bodova.


Komentari