CIBONA PREDSTAVILA NOVOG TRENERA: Dolazi i veliki talent iz mlade reprezentacije

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Cibona na parketu trenutno miruje zbog prisilne stanke koju je izazvao koronavirus, a dok se čeka povratak utakmicama, bilo je radno u klupskim uredima. Zagrebački Vukovi objavili su dva zvučna dolaska, s angažmanom novog trenera Gašpera Okorna i talentiranog 17-godišnjeg vanjskog igrača Luke Krajnovića.

Okorn, slovenski stručnjak s 25 godina dugim trenerskim iskustvom, došao je na Ciboninu klupu nakon što je do sada radio u Mađarskoj. Prije toga, pamti se posao koji je obavljao u svojoj rodnoj zemlji, ponajprije dok je bio u ljubljanskoj Olimpiji.

Slovenski trener je s Cibonom potpisao do kraja sezone. Nasljeđuje srpskog stručnjaka Vladimira Jovanovića, s kojim su zagrebački Vukovi nedavno prekinuli suradnju, a nakon toga, momčad je privremeno vodio Bariša Krasić. U nastavku sezone, Krasić će ostati u stručnom stožeru novog trenera kao Okornov pomoćnik.

Uskoro borba za trofej

Slovenac će na Ciboninoj klupi ići po pobjede u hrvatskom prvenstvu i regionalnoj ABA ligi, a uskoro će na red doći i završnica borbe za prvi ovosezonski trofej. Dogodit će se na ‘Final Fouru’ Kupa Krešimira Ćosića, do kojeg će zagrebački Vukovi probati doći u četvrtfinalnom dvoboju s Furnirom.

‘Final Four’ Kupa Krešimira Ćosića na rasporedu je 18. i 19. veljače.

Došao i mladi igrač

Cibona je predstavila i svojeg novog aduta na vanjskim pozicijama, 17-godišnjeg Krajnovića, koji je do sada prikupljao iskustvo i u dresu hrvatske reprezentacije u mlađim dobnim kategorijama. Prilikom dolaska novog igrača, klub je istaknuo da se radi o iznimnom košarkaškom talentu, a velikom zagrebačkom klubu pristigao je iz redova KK Bosca.

Komentari