Cibona poražena na startu regionalne lige: Presudio im njihov bivši igrač Markota

Košarkaši Cibone su novu sezone ABA lige započeli domaćim porazom od crnogorskog Mornara rezultatom 88:92.

Kod gostiju najbolji su bili novopridošli Jacob Pullen (21 koš), Milko Bjelica (18) i Damir Markota (18 koševa) koji je protiv svog matičnog kluba imao šut iz igre za 75 posto (6 od 8).

Kod Cibone najbolji dojam ostavili su Gibson (17), Bundović (14), Ramljak (12) i Rebec (12) koji je imao i devet asistencija. Šesnaestogodišnji Prkačin dobio je čak 14 minuta i upisao šest koševa i šest skokova.

“Dvije stvari su bile vidljive. Kad smo prvo poluvrijeme igrali sa puno više energije, tranzicije, s pritiskom na skok u napadu, tada smo imali i protočnost i tu smo izgledali jako dobro. Mislim da smo prvo poluvrijeme trebali imati par koševa veću razliku. Međutim, drugo je poluvrijeme Mornar uspostavio svoju igru, uveo nas u svoj mlin i tu su nas iskažnjavali. Igrali smo do zadnje lopte, nismo se predali do posljednje sekunde i to je dobro. Jednostavno smo poraženi od protivnika koji je u ovom trenutku puno kvalitetniji od nas, ali da smo imali svoju šansu, imali smo. Protiv ovakvog protivnika morate biti u fokusu svih 40 minuta”, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

“Bitna pobjeda za nas. Početak lige, po svim predviđanjima vrlo kvalitetne, lude lige, vrlo ujednačene. Cibona je i prošle godine u pripremnom periodu igrala jako dobro, vidio sam da su na Superkupu protiv Budućnosti također igrali jako dobro i znali smo što nas čeka. Stisli smo redove u pravom trenutku. Čestitam mojim igračima na vrlo bitnoj pobjedi na početku ABA lige”, izjavio je trener gostiju Mihailo Pavićević.

Damir Markota nije mogao izbjeći pitanja novinara o bivšem klubu. “Ne želim komentirati ništa protiv Cibone, znate i sami koliko volim taj klub. Meni se otvorilo par situacija iz kojih sam pogodio, a Ciboni želim svu sreću. Mi na papiru imamo dobru momčad, no to ćemo morati dokazati i na parketu. Ja se u Baru osjećam odlično i jedino što mi nedostaje jest moja obitelj koja je ostala u Zagrebu – kazao je Markota.


Komentari