Cibona pobijedila Zadar u najvećem hrvatskom derbiju koji je obilježila slaba posjećenost

U 2. kolu HT Premijer lige Cibona je u Draženovom domu pobijedila Zadar rezultatom 90-71.

Najefikasniji u redovima Cibone bio je Ivan Novačić sa 21 poenom, Mate Vucić je dodao 17, a Shane Gibson i Matic Rebec po 12 poena. Dodajmo da u igru nije ulazio Roko Prkačin, najveća nada hrvatske košarke.

Utakmicu je obilježila i jako slaba posjeta za najveći košarkaški derbi. Samo 1000 ljudi pohodilo je Draženov dom dok je goszujućih navijača bilo 50-ak.

“Igrali smo jako dobro. Prvo poluvrijeme dobro napadački, međutim, u onim trenucima kad smo imali plus 5-6 nismo imali promjenu ritma i vraćali smo Zadar u egal. Drugo poluvrijeme je to sve bilo puno bolje, poglavito u obrani gdje smo primili 21 poen od Zadra. Taj sam rezultat nije toliko bitan koliko me raduje ta energija, to jedno zajedništvo i čitanje igre koje smo imali. Na kraju krajeva i 12 osvojenih lopti, dominacija u skoku, to je košarka. Nekad uspijete u tome, nekad ne, ali generalno mislim da smo apsolutno izdominirali drugo poluvrijeme. Tek je početak sezone, imamo još puno za raditi”, zaključio je nakon pobjede trener “cibosa” Ivan Velić.


Komentari