CIBONA OSTALA BEZ TRENERA: Neugodno iznenađenje izazvalo promjenu, čeka se novi čovjek

Screenshot: YouTube/KK Cibona

Vladimir Jovanović više nije trener Cibone. Srpski stručnjak napušta klupu Vukova dan nakon što je Cibona doživjela neugodno iznenađenje u gostujućem susretu sa Zabokom u hrvatskom prvenstvu, s 83:73 u korist zabočke momčadi u 16. kolu.

Zagrebački košarkaški velikan je poslije neočekivanog poraza u Zagorju pao na omjer 11-5 u hrvatskoj prvoligaškoj konkurenciji. Cibona je s tim učinkom na drugom mjestu ljestvice, a vodi Zadar (13-2).

Jovanovićev odlazak s klupe dogodio se u razdoblju rezultatskog ‘lutanja’ nakon obećavajućeg početka sezone. Poslije kvalitetno odrađenih priprema, Vukovima je išlo dobro i u prvim službenim utakmicama, no potom se dogodio pad koji je momčad doveo do zaostatka za Zadranima u prvenstvu i omjera 5-9 u regionalnoj ABA ligi, u kojoj je Cibona na osmom mjestu.

Odlazak poslije nepune godine

Jovanović je na Ciboninoj klupi bio manje od godinu dana. Stigao je lani početkom veljače, dok je trajala protekla sezona, a odlazak se dogodio u rezultatski turbulentnom razdoblju koje je kulminiralo porazom u Zaboku.

Kako su objavile Sportske novosti, nije poznato je li odluka da Jovanović ne ostane na klupi bila klupska ili je srpski trener podnio ostavku.

Nasljednik se čeka

Nakon vijesti o odlasku dosadašnjeg trenera, čeka se odluka tko će biti Jovanovićev nasljednik na Ciboninoj klupi.

Momčad će u nastavku sezone imati puno posla u regionalnoj i domaćoj ligi, a uskoro će i završnica domaćeg Kupa Krešimira Ćosića, s nastupom na ‘Final eightu’ u veljači.

Komentari