Cibona nije mogla do pobjede protiv Igokee: U jednom trenutku pobudili su nadu u preokret, ali ništa od toga

Foto: Cibona

U 11. kolu ABA lige Cibona je na svom parketu izgubila od Igokee rezultatom 88-80.

Cibona je dobro ušla u utakmicu i nakon osam minuta igre je vodila 21-15, što su gosti do kraja četvrtine uspjeli stići i povesti sa 23-22. Ključna je bila druga četvrtina gdje je Igokea napravila seriju od 11-0 i došla u vodstvo od 13 poena (39-26), što se do posljednje dionice činilo nedostižnim. U toj posljednjoj je Cibona serijom 11:0 probudila nadu u preokret (78-84). Na parketu su bili mahom mladi igrači koji su odlično odreagirali, no Igokea je ipak sigurno utakmicu privela kraju.

Na strani Cibone istaknuo se Bundović sa 23 poena (6 skokova), Reynolds je dodao 21, a Prkačin 14 poena (6 skokova, 3 ukradene).

“Čestitke Igokei, zaslužili su pobjedu. Mislim da je ključni trenutak bila druga četvrtina gdje smo s nekim izgubljenim loptama izgubili ritam u napadu, iskontrirali su nas i iz tih polukontri su zabili lagane poene i prelomili dionicu sa +15 razlike. Utakmica je praktički bila gotova, međutim, moram pohvaliti ove mlade momke koji su na kraju jako dobro odigrali i da smo bili malo prisebniji u nekim situacijama, mislim da smo mogli ući u neizvjesnu završnicu.

Njima treba iskustvo pa da u budućnosti mogu igrati egal utakmice. Veliki dobitak u ovoj utakmici je reakcija tih mladih igrača u drugom poluvremenu. Još smo u fazi stabilizacije, nadam se da ćemo povratkom Planinića i Drežnjaka izgledati puno bolje u drugom dijelu sezone”, rekao je trener Cibone Ivan Velić.

‘Cibona je po meni puno dobila u ovoj utakmici’

“Moram prvo čestitati svojim momcima. Ovo nam je četvrta pobjeda u nizu, u jakom i teškom ritmu, sa skraćenom rotacijom. Mislim da smo veći dio utakmice odgovorili nekim zahtjevima koje smo stavili ispred sebe. U najavi sam rekao da je Cibona jako nezgodan tim, sa puno talentiranih igrača i sa igračima koji imaju dosta iskustva. Znali smo otkud nam prijeti najveća opasnost i uspjeli smo to zaustaviti. Ovo što smo napravili dosad je sjajno, imamo 8 pobjeda u 10 utakmica.

Naglasit ću da po meni Cibona ovu utakmicu nije izgubila, već je puno dobila iz razloga što trener Velić radi sjajan posao kad su u pitanju ovi mladi, talentirani igrači. Ako budu u kontinuitetu ovako radili, predviđam Ciboni dobar posao u narednom periodu. S mladim igračima uvijek ima oscilacija, ali sigurno je dobit kad im se daje velika minutaža i šansa. Tako je i s nama kad su u pitanju Dalibor Ilić i Darko Talić. Žao mi je što je Ilić ozljeđen jer bi sigurno iskoristio svaku minutu koju bi mu dao. Hvala Ciboni na gostoprimstvu i želim im puno sreće u nastavku”, izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.


Komentari