Cibona na korak do slavlja: Jedna pobjeda ih dijeli od naslova prvaka!

FOTO: KK Cibona

Košarkaši Cibone ponovno su pobijedili. U trećem susretu finalne serije za hrvatskog prvaka pobijedili su Cedevitu sa 76:65 te tako stigli na korak do titule naslova prvaka. Najbolji u redovima Cibone je bio prekaljeni veteran Damir Markota sa 23 poena I 5 skokova te Filip Bundović s 16 poena. Kod poražene Cedevite najviše se istaknuo Filip Krušlin sa 15 poena.

‘Mislim da je bila dobra utakmica, pobjedili smo i ne bi se vraćao na ovu utakmicu sada. Vodimo 3-0, to ništa ne znači, oni su i dalje favoriti i ne smijemo se ni sekundu opustiti. Za 48 sati je nova utakmica, trebamo se odmoriti i vidimo se opet u četvrtak. Meni je i dalje 0-0 u glavi”, oprezan je Damir Markota.

FOTO: KK Cibona

Cedevita ni nakon treće utakmice nije uspjela naći rješenje za košarkaše Cibone te sada peterostrukim prvacima države prijeti “metla”, tj. 4 uzastopna poraza u finalu. Cibona vodi uvjerljivih 3:0 te ih samo jedna pobjeda dijeli od naslova protiv na papiru jačeg protivnika. Kapetan Cedevite Andrija Stipanović je rekao:

“Još jedan poraz. U jako smo teškoj situaciji. Ne znam što bih rekao. Ne igramo toliko loše koliko njih puštamo da igraju. U svakom trenutku dominiraju. Žao mi je jer mislim da smo bolja ekipa, ali mi se na terenu bavimo nekim drugim stvarima. Njihova želja je veća, ali nadam se da ćemo se izvući. Sami smo se doveli u ovu situaciju. Nadam se da će se nešto promijeniti u dva dana i da ćemo vidjeti Cedevitu kakva je bila cijelu sezonu.”

FOTO: KK Cibona

Četvrta utakmica igra se u četvrtak također u Domu sportova u 20 sati.


Komentari