CIBONA DOBILA POJAČANJE: Argentinski reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor

Screenshot

Argentinski reprezentativac Jose Vildoza je stavio potpis na dvogodišnji ugovor s Cibonom (1+1).

25- godišnji razigravač je posljednje četiri sezone igrao u argentinskom prvaku San Lorenzu s kojim je tri puta uzimao naslov prvaka države, a nedavno je u finalnoj seriji protiv Quimse proglašen MVP-jem. U domaćem prvenstvu je za 31 minutu provedenu u igri postizao 14.9 poena, 3.2 skoka i 4.2 asista, a u finalnoj utakmici je zabio 18 poena, uzeo 2 skoka i 2 asista, zabijao u ključnim trenucima što mu je osiguralo laskavu titulu najkorisnijeg igrača.

“Drago nam je da smo doveli igrača za kojeg je bio veliki interes iz Europe, pogotovo iz Španjolske. Vjerujemo da će svoj daljnji iskorak u karijeri napraviti u idućoj sezoni. Došao je uvjeren da će tu dobiti priliku koju smatra da zaslužuje, a mi ga također vidimo kao igrača koji će, osim što će napredovati, dati nam kvalitetu potrebnu za igranje ABA lige i borbu za trofeje u Hrvatskoj”, izjavio je Domagoj Čalović, direktor Cibone.

“Pratili smo Vildozu duže vrijeme i upoznati smo s njegovom kvalitetom. Nije ga bilo lako dovesti u Zagreb i u Cibonu iz razloga što su ga pratili i za njegove kvalitete čuli i bogatiji klubovi. Mi smo to završili na vrijeme, prvi smo ušli u razgovore, predstavili mu naš plan, što od njega očekujemo i što treba donijeti klubu. Našli smo zajednički jezik i zadovoljstvo nam je što smo doveli ovako kvalitetnog igrača, argentinskog reprezentativca. Bit će nam pravo pojačanje i uz ostale igrače će činiti zbilja interesantnu vanjsku liniju. Uskoro će biti službeni dolasci i još nekih igrača. Mi smo već dugo na tom košarkaškom tržištu i nastojimo pojačati ekipu pravim, kvalitetnim igračima s dobrim karakterima koji mogu rasti skupa s ekipom i dati svoj doprinos. Nastavljamo jačanje igračkog kadra i čim to bude službeno navijači će biti pravovremeno obaviješteni”, komentar je trenera Cibone, Vladimira Jovanovića.


Vildoza je u Zagreb sletio u četvrtak navečer. U petak ujutro je odradio sastanak u klubu te nastavlja za Italiju gdje će završiti postupak dobivanja talijanskog državljanstva.

Komentari