Cibona dobila pojačanje! Amar Gegić potpisao trogodišnji ugovor

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Košarkaški klub Cibona potpisala je trogodišnji ugovor s bosanskohercegovačkim reprezentativcem, 23- godišnjim Amarom Gegićem.

Amar je ponikao u Sparsima odakle je 2016. godine prešao u Bayern. Nakon toga je jednu sezonu odigrao u beogradskom Partizanu, a posljednju je sezonu za sarajevske Sparse u ABA 2 ligi u prosjeku za 29 minuta provedenih u igri postizao 15.8 poena, 6.4 skokova i 4.2 asistencije. Bio je član svih mlađih selekcija Bosne i Hercegovine, a od 2016. godine je stalni član seniorske reprezentacije.

Amarov dolazak prvi je prokomentirao direktor Cibone, koji se dotakao i špekulacija oko transfera Lovre Gnjidića.

“Doveli smo mladog bosanskohercegovačkog reprezentativca koji je svojim ovogodišnjim igrama privukao pozornost i drugih abaligaša i inozemnih klubova. Sretni smo što smo uspjeli ovaj posao završiti. To je igrač koji može igrati na više pozicija, koji je vrlo atletičan i ima iskustva igranja u inozemstvu, igrao je za Bayern i Partizan. Prepoznao je Cibonu kao sredinu u kojoj će se njegov potencijal razviti do kraja. On kao igrač sigurno još nije završen, ali posjeduje kvalitetu koja će nama pomoći u narednoj sezoni. Moram napomenuti kako smo za vikend održali sastanak i s Lovrom Gnjidićem. Mnogo je priča u posljednje vrijeme koje nemaju uporište ni u čemu, a tiču se odluka kluba i navodne prodaje koja je po nekima već zgotovljena. Naglašavam kako je Lovro Gnjidić igrač Cibone i želimo da ostane i iduće sezone. On je u svim našim planovima, ima važeći ugovor i nije prodan. Svojim dobrim igrama u posljednje vrijeme je zaslužio da mu ponudimo revidirani ugovor što smo i napravili. Na njega se konstantno vrši pritisak sa raznoraznih strana što nikako nije dobro za mladog igrača i volio bi da se svi oko njega zapitaju u čiju korist rade. Mi smo iz kluba čisti po tom pitanju, znaju svi da smo momčad gradili oko naših mladih igrača i da želimo da on ostane kako bi nastavio svoj put tamo gdje je stao”, priopćio je direktor Cibone Domagoj Čalović.


“Drago nam je da smo uspjeli dovesti mladog, talentiranog igrača koji je reprezentativac svoje zemlje. Imao je sjajnu sezonu iza sebe, kako na reprezentativnom tako i na klupskom planu. Nadam se da je on nešto što treba ovoj ekipi i da će biti odlično pojačanje te da će svojim kvalitetama donijeti ono što je potrebno ovoj ekipi. Za njega su bili zainteresirani mnogi i meni kao treneru je jako drago da je shvatio kako je Cibona za njega dobra sljedeća destinacija i mjesto gdje može razvijati svoj talent. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti svoje ciljeve. Jako smo aktivni na košarkaškom tržištu i u pregovorima smo s još nekoliko potencijalnih pojačanja”, kazao je Vladimir Jovanović, trener Cibone.

“Iako su ponude stizale tijekom cijele sezone, Cibona je kao klub pokazala najveći interes. Njihove ambicije i moja uloga u ostvarenju istih su bile najozbiljnije, tako da smo se lako dogovorili. Najvažnije od svega je da sam našao zajednički jezik s trenerom Vladom. Generalno mi se sviđa plan i rad ljudi u klubu i tu sam da pomognem da vratimo Cibonu u sami vrh regionalne košarke. Pratio sam igre kluba puno više u drugoj polovici sezone i svidjelo mi se što sam vidio. Okosnicu ekipe su činili mladi igrači koje uglavnom poznajem otprije, s obzirom da smo dosta puta igrali jedni protiv drugih. Smatram da mogu doprinijeti u svim segmentima igre kako bi ekipa pobjeđivala, ali ne bih puno pričao o tome, izaći ću na teren i pokazati što znam. Nadam se i kako će se situacija s koronavirusom ubrzo primiriti kako bi uspjehe mogli proslavljati uz navijače”, izjavio je Amar.

Komentari