Cibona će u Zagrebu zaigrati ‘majstoricu’ protiv Zadra

FOTO: Facebook/ KK CIbona

U Zadru ipak nisu uspjeli doći do pobjede.

Košarkaši Cibone izgubili su u gostima kod Zadra rezultatom 56:68 (19:17, 11:15, 22:15, 16:9).

U drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja Zadar se postavio mnogo bolje i čvršće na terenu. Domaćin nije dozvolio Cibosima da od početka nametnu svoju ritam pa su tako nakon prve četvrtine imali minimalnu prednost od 2 koša (19:17). Igru su kontrolirali i u prvom dijelu druge četvrtine, no Cibosi su se posložili te otišli na odmor s 2 poena prednosti, 30:32.

U drugom dijelu utakmice pala je koncentracija Vukova. Zadar je iskoristio situaciju te uz nekoliko lakih poena došao do vodstva na kraju treće četvrtine. Do kraja utakmice Zadar je kontrolirao igru. Cibosi su uspijeli doći na 2 koša zaostatak, ali nisu imali snage za preokret. Domaćin je tako izborio pobjedu i osigurao majstoricu u Zagrebu koja će se igrati u četvrtak, 4. svibnja, u 20 sati.

Kod Vukova najbolji je bio Luka Žorić koji je ubacio 20 poena, dok je kod domaćina Ramljak ubacio također 20.

Trener Damir Mulaomerović nakon utakmice u Zadru:

“Čestitke Zadru. Iznenadili su nas promjenom obrane na Reynoldsu koji je danas bio lošiji nego u prvoj utakmici. Samim time naša igra nije bila toliko tečna, a i agresivnost Zadra je bila na puno većem nivou. Na domaćem terenu su izgledali puno bolje i Ramljak je bio bolji nego u Zagrebu te pogodio 20 poena. Imali smo smo svoje šanse, ali mislim da mentalno nismo bili spremni pogotovo obrambeno. Nismo bili dovoljno fokusirani. Sada je 1:1, spremit ćemo se i odmoriti za utakmicu u Zagrebu.”


Komentari