Christina Zwicker solidnim vježbama završila svoj nastup na Europskom prvenstvu

Mlada hrvatska gimnastičarka Christina Zwicker završila je svoj nastup na Europskom prvenstvu u Glasgowu.

U jučerašnjim kvalifikacijama Christina je nastupila u višeboju, odnosno u sve četiri discipline – na dvovisinskim ručama, gredi, parteru te preskoku. Nakon nastupa na četiri postaje Svjetskoga kupa u posljednja dva mjeseca, Christini je ovo prvo veliko natjecanje ovakvog kalibra u seniorskoj konkurenciji.

Ovo je bilo moje prvo EP. Bilo je dosta drugačije od ostalih natjecanja na kojima sam do sad nastupila – velika arena s puno reflektora i publike, prvi je dojam mlade Zwicker.

Jedina hrvatska predstavnica na Europskom prvenstvu u ženskoj sportskoj gimnastici najbolji je plasman ostvarila u kvalifikacijama dvovisinskih ruča, na kojima je i državna prvakinja. Christina je s osvojenih 10.733 boda zauzela 63. poziciju u konkurenciji od 88 gimnastičarki. Na svom prvom seniorskom Europskom prvenstvu, 15-godišnja Zwicker na gredi je bila 67. s ocjenom 10.366, dok je na parteru, svojoj najdražoj disciplini, bila 68. (11.300). Plasman u kvalifikacijama preskoka nije ostvarila s obzirom da je skočila samo jedan skok.

Zadovoljna sam svojim nastupima na preskoku, ručama i parteru. Iskreno, od grede sam očekivala više. Jednostavno me trema ovoga puta „pojela“. Međutim, ovo je samo jedan korak naprijed. Skupljam iskustvo. Vidjela sam gdje sam otprilike u odnosu na druge. Sve je to tu negdje, ništa nedostižno. Trebam malo pojačati vježbe i to će onda biti to, osvrnula se Christina


Komentari