Christina Zwicker kao jedina hrvatska gimnastičarka na Europskom prvenstvu u Glasgowu

Gimnastička reprezentativka Christina Zwicker bit će jedina hrvatska ženska predstavnica na Europskom prvenstvu u sportskoj gimnastici koje sutra počinje u Glasgowu.

U najvećem gradu Škotske, Glasgowu, od 2. do 12. kolovoza održava se Europsko prvenstvo u gimnastici za žene i muškarce, a ženski dio programa na rasporedu je od 2. do 5. ovog mjeseca. Hrvatske boje branit će 15-godišnja Christina Zwicker, inače članica ZTD Hrvatski sokol. Nakon nastupa na četiri postaje Svjetskoga kupa (Osijek, Koper, Guimaraes, Mersin) u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, Zwicker će se natjecati na svom drugom Europskom prvenstvu, ali prvom u seniorskoj konkurenciji.

Osjećam mali pritisak, no ponosna sam što sam upravo ja ta koja će predstavljati Hrvatsku. Na sreću, ovo mi nije prvi put da nastupam na Europskom prvenstvu. Prije dvije godine nastupala sam kao juniorka u Bernu pa mi je sad malo lakše, iskrena je uoči svog prvog seniorskog Eura Zwicker

Osim svoje dvije najjače discipline – partera i grede, u kojima se uglavnom i natjecala na Svjetskim kupovima, Christina je za Europsko prvenstvo pripremila i preostale dvije – dvovisinske ruče te preskok.

Pripremu sam odradila vrlo dobro, sve je išlo kako je i trebalo. Za razliku od svjetskih kupova, ovdje nastupam u višeboju (sve četiri sprave). Potrudit ću se napraviti najbolje što mogu, samouvjereno i sigurno kao što znam. O rezultatima ne brinem. Bude li sve kako treba, i oni će doći. Ipak je ovo moje prvo seniorsko Europsko prvenstvo, ima još vremena za rezultate, zaključuje Christina

Kvalifikacije po spravama na rasporedu su u četvrtak od 10 sati.


Komentari