Červar upozorio da rukomet nikada nije bio izjednačeniji što se tiče kvalitete, ovo su njegova očekivanja

FOTO: Ivan Klindić

Pripreme za 26- Svjetsko rukometno prvenstvo su u punom jeku. Izabranici Line Červara igrat će u zahtjevnoj skupini sa Islandom, Španjolskom, Makedonijom, Bahreinom i Japanom, a izbornik je izjavio da je primarni cilj izboriti Olimpijske igre.

Ti znači da Hrvatska mora biti među sedam najbolje plasiranih reprezentacija na turniru, ali naš izbornik upozorava da rukomet nikad nije bio izjednačeniji što se tiče kvalitete.

“Gledajte, samo u Europi postoji barem 10, 12 reprezentacija koje mogu dobiti jedna drugu. Bit će ovo malo drukčije Svjetsko prvenstvo, velika borba za mjesta i pozicije. Razlika u kvaliteti reprezentacija se u posljednjih par godina strašno smanjila. Gledajte na primjeru Slovenije, bila je treća na svijetu u Francuskoj, a sad je nema na Svjetskom prvenstvu. A ako želi ići na Olimpijske igre, mora biti prvak Europe! Strašan je pritisak i svatko traži svoje mjesto pod suncem i već sada gleda prema Tokiju”, prenosi RTL.

Kako kaže izbornik, da je mogao birati njemački grad u kojem će igrati, ne bi izabrao bolje od Münchena.

“Mislim da ćemo imati veliku podršku, drago nam je da se igra u Münchenu, vidio sam da je velik interes naših navijača i sigurno je da će nam to biti pravi vjetar u leđa.”

Červar je i uoči prve faze priprema isticao kako je najveći problem lijevi vanjski. Situacija je slična i uoči samog početka turnira, no izbornik tvrdi da ima rješenja.

“Da, to nam je problem, no tu imamo tri igrača koji mogu popuniti tu poziciju. Tu su Jaganjac i Slišković, a tu je i Duvnjak koji se može koristiti na lijevom beku. Sigurno je da smo oslabljeni na toj poziciji, ali moramo raditi s onime što imamo. Treba imati na umu i da je cijela reprezentacija iznimno mlada, ali imamo nekoliko iskusnih pojedinaca od kojih svi mogu učiti.”

Što se tiče najvećih favorita za naslov prvaka, izbornik nije previše okolišao. Kako i sam kaže, uvijek se radi o istih četiri, pet reprezentacija.

“Francuzi, Španjolci, Danska, Njemačka, a sad tu već možemo dodati i Norvešku. To su reprezentacije koje imaju nešto veći izbor i širinu od ostalih momčadi tako da njih moram svrstati u sami vrh.”


Komentari