ZAGREB DOMAĆIN SPEKTAKLA Korlaet i Plenković pred NSK otvorili ceremonijalni start utrke Svjetskog prvenstva u reliju (WRC)

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ceremonijalni start WRC Rally Croatia utrke, počeo je u četvrtak u 19 sati ispred NSK-a, čime je započela uzbudljiva oktanska zabava za ljubitelje automobila i adrenalina.

U ime domaćina, na otvorenju je govorio dogradonačelnik Zagreba Luka Korlaet, a potom se okupljenima obratio i premijer Andrej Plenković.

Korlaet je kroz smijeh, između ostaloga, poručio kako mu je drago da se i na ovoj utrci brine o zaštiti okoliša.

Kako je Zagreb.info ranije pisao, član organizacije utrke, Slaven Dedić, opisao je ovaj spektakl kao najveći sportski događaj od Univerzijade.

Voziti će se kroz pet županija, ali ne i po Sljemenu, kao što je bio slučaj prije dvije godine.

“Sljeme ove godine nije u utrci jer nije pristupačno, prilazni putovi se brzo zakrče, parkirališta budu prenatrpana i to dovodi do logističkih problema, tako da ove godine nismo željeli dovoditi Grad Zagreb u problem, pa smo odlučili izbjeći Sljeme i otići izvan grada” rekao nam je ranije Slaven Dedić iz organizacije WRC Rallyja.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Danijel Šaškin predsjednik odbora Relija za HRT se osvrnuo na prvi post covid reli.

“Imamo 63 posade na startu i preko tristo akreditiranih novinara iz cijeloga svijeta što govori o značaju ove utrke. Gotovo 2000 volontera pripremali su utrku i nadamo se spektaklu”, rekao je Šaškin za HRT.

On osobno ima preko 20 godina iskustva vožnje relija i kako je naveo, on i svi u organizaciji, tražili su nešto po čemu će ova utrka biti prepoznatljiva i pokazati koliko je Hrvatska lijepa. “Birali smo zahtjevne dionice, puno promjena tempa s različitim asfaltom, s uzbrdicama, nizbrdicama, da nas zapamte”, rekao je Šaškin, pozvavši sve da dođu i uživaju u tri dana napetih automobilskih utrka.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Davorin Štetner predsjednik Hrvatskog auto-karting saveza, objasnio je kako ljudi nisu ni svjesni koliko je ovo veliki događaj.

“Preko 300 000 gledatelja, to je neprocjenjiv doprinos gospodarstvu i našem BDP-. Ovo je veliko. Uvijek volim reći da je ovo najveća od naših utrka ali imali smo prošle godine sedamdeset dvije utrke te koristimo velike utrke da privučemo pažnju da na manje utrke”, rekao je Štetner.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Zbog utrke po Zagrebu se može voziti alternativnim pravcima, a to su:

Ulica Grada Vukovara – Savska,
Ulica Grada Vukovara – Držićeva avenija,
Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija,
Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Selska cesta – Ilica,
Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,
Avenija Dubrovnik od rotora Remetinec do rotora Zapruđe.


Komentari