CENTAR GRADA POD SNIJEGOM: U tijeku pripreme za ‘utrku legendi’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Najveća imena iz skijaškog svijeta potvrdila su dolazak u Zagreb.

U noći s nedjelje na ponedjeljak krenuli su veliki radovi oko glavnog zagrebačkog trga. Radovi postavljanja staze Bakačevom ulicom, od Zagrebačke katedrale do Manduševca, za utrku legendi, kojom će 4. siječnja Svjetska skijaška federacija proslaviti 50. rođendan Svjetskog kupa.

 Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

“Staza će biti duga 161 metar, na startu je široka 8, na cilju 10,5 metara te 7,60 metara na stazi na najužem dijelu Bakačeve ulice.” otkrit će Sebastian Fleiss, glavni čovjek za postavljanje staze na Trgu dodavši da će izrada same staze krenuti u noći s ponedjeljka na utorak. Devetsto kubika snijega pripremljeno je u Bistri, a šest kamiona, svaki po šest tura, prevest će ga na Trg.

Najveća imena iz skijaškog svijeta potvrdila su dolazak u Zagreb, a u revijalnoj utrci ukupnih pobjednika Svjetskog kupa 4. siječnja od 19.15 do Manduševca, Bakačevom ulicom spustit će se čak 18 osvajača velikog kristalnog Globusa, a među njima i prva dva skijaša koja su ponijela taj naslov, legendarni Francuz Jean-Claude Killy, najbolji svjetski skijaš 1967. i 1968, kao i Austrijanac Karl Schranz (1969. i 1970).

Spektakl u Centru

U Zagreb dolazi i rekorderka sa 6 osvojenih velikih Globusa, Annemarie Moser-Pröll (pet puta u nizu od 1971. do 1975. te još 1979), zatim Petra Kronberger, Austrijanka koja je prva nakon Moser-Pröll, nakon više od desetljeća, ovoj velikoj skijaškoj naciji ponovo donijela veliki Globus (1990), skijat će dvojac koji u vitrinama ima pet najvećih trofeja, Marc Girardelli (1985, 1986, 1989, 1991, 1993) i Marcel Hirscher, koji je nedodirljiv posljednjih pet godina, pišu Sportske.

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ponovno ćemo na skijama vidjeti i našu najveću sportašicu svih vremena Janicu Kostelić, trostruku osvajačicu velikog Globusa (2001, 2003, 2006). Bakačeva će pozdravit i Tamaru McKinney, jedinu Amerikanku koja je osvojila veliki Globus do pojave Lindsey Vonn, ali i legendarnu Šveđanku Pernillu Wiberg, koja je uzor bila i našoj Janici Kostelić te Slovenku Tinu Maze.

Trg bana Jelačića za sve ovo zagrijat će se već u ponedjeljak kada je u 18.15 na rasporedu izvlačenje startnih brojeva za žensku utrku koja će u utorak otvoriti 11. izdanje Snježne kraljice.

>>>SKIJAŠKI SPEKTAKL U CENTRU: Utrka koja će nadmašiti sve prethodne!

>>>SPEKTAKL NA SLJEMENU I U CENTRU: Najava Snježne kraljice 2017. i skijaške staze u središtu Zagreba

 

Komentari