Čekaju epilog suđenja Mamiću? Navijači poslali oštru poruku gradskim zastupnicima

Foto: Ilustracija/Filip Kos/PIXSELL

Klub gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku povukao je u četvrtak s dnevnog reda sjednice prijedlog zaključka kojim se protive preoblikovanju sportske udruge Građanski nogometni klub “Dinamo” u sportsko dioničko društvo prije no što se u udruzi provedu potpuno transparentni izbori. Tijekom rasprave, pred Skupštinom su se okupili najvatreniji Dinamovi navijači iščekujući rasplet događaja, a po povlačenju točke s Dnevnog reda nisu skrivali nezadovoljstvo.

Po ovom pitanju oglasila se i Udruga “Dinamo – to smo mi” koja je i pokrenula incijativu za izjašnjavanjem o privatizaciji Dinama u Gradskoj skupštini.

“Na današnjoj 13. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba povučena je točka dnevnog reda odnosno Zaključak kojim se protive preoblikovanju Dinama dok se u klubu ne provedu izbori. Točka je povučena nakon glasanja amandmana koji je s 22 glasa ZA i 20 protiv ušao u Zaključak, a govori da se Skupština protivi i davanju suglasnosti GNK Dinamo za korištenje Gradskog stadiona Maksimir za potrebe preoblikovanja”, stoji u priopćenju Udruge.

“Zastupnici su danas pokazali da nemaju političke hrabrosti s kojom očito kalkuliraju ovisno o presudi na Županijskom sudu u Osijeku. Kada je bilo jasno da bi Zaključak glatko prošao povukli su ga upravo oni koji su ga i predložili.” kazao je predsjednik Udruge “Dinamo to smo mi”, Juraj Čošić.

Povlačenjem točke dnevnog reda (ne)glasanje o Zaključku odgođeno je za dva tjedna kada će biti poznata i prva presuda okrivljenima za izvlačenje stotina milijuna kuna iz GNK Dinamo. Zastupnici su pokazali i ovisnost o Milanu Bandiću koji je kasno sinoć i rano jutros članovima Skupštine Grada Zagreba uputio dopis u kojem ih poziva da se ne glasa o Zaključku.Unaprijed smo upozorili sve zastupnike kako ovo nije političko pitanje i prilika za jeftini oportunizam nego pitanje obraza i odgovornosti prema institucijama ovog grada. Još jednom ih na to podsjećamo i molimo da se već na sljedećem zasjedanju odrede stoje li uz osumnjičenike za izvlačenje 330 milijuna kuna koji su pokrenuli proces preoblikovanja GNK Dinamo i jesu li spremni nositi se s takvom odlukom”, zaključuju iz Udruge “Dinamo – to smo mi”.


Komentari