ČEKA NAS PRAVI PAKAO U POSLJEDNJEM KOLU PRVE HNL! Evo zašto morate gledati derbi Dinama i Hajduka

Foto: Screenshot/YouTube

Ma tko kaže da Prva HNL nije zanimljiva? Da, Dinamo je još u rujnu, što bi rekao Zdravko Mamić, osvojio prvenstvo, ali ove sezone vodi se strašna bitka za Europsku ligu. U predzadnjem kolu Prve HNL, Gorica je šokirala Osijek i slavila sa 1:0, i time si otvorila put za Europsku ligu jer, iako su peti na ljestvici, u posljednjem kolu mogu dogurati do tog toliko željenog četvrtog mjesta.

Sljedeće nedjelje igraju se tri utakmice posljednjeg kola Prve HNL, a nakon toga doznat ćemo tko će početi Europsku ligu iz prvog, a tko iz drugog pretkola. Gorica si je, dakle, otvorila put prema četvrtome mjestu, ali je ujedno i zakomplicirala situaciju ostalima.

Hajduk si je osigurao mjesto u Europskoj ligi pobjedom nad Istrom 4:1, ali još ne zna iz kojeg će pretkola krenuti. Naime, Osijek si je zakomplicirao situaciju porazom u zadnjem kolu i ovisi sam o sebi, ali ima nešto povoljniji raspored jer u posljednjem kolu igra protiv Intera na svom terenu i treba mu samo bod kako bi eliminirao Goricu iz Europske lige. Međutim, Osijeku je vrlo važna utakmica Dinama i Hajduka.

Hajduk drži treće mjesto koje vodi u drugo pretkolo Europske lige, koje se igra 25. srpnja i 1. kolovoza, za razliku od prvog pretkola, koje se igra već 11. i 18. srpnja. A do tog mjesta može i Osijek, no prvo se neke stvari moraju poklopiti.

Osijek za Hajdukom zaostaje tri boda, ali ima bolji međusobni omjer i ako u posljednjem kolu svlada Inter kod kuće, a Hajduk izgubi od Dinama na derbiju u Maksimiru, preuzet će treće mjesto i bolju poziciju u Europskoj ligi.

Hajduk opet ima sve u svojim rukama. Ako svladaju Dinamo ili uzmu bod, potvrdili su treće mjesto, ali ako izgube, a Osijek pobijedi, padaju na znatno kompliciranije četvrto mjesto.

Gorici je najteže i njima će trebati čudo da dođu do Europe. Moraju slaviti protiv Lokomotive i nadati se da će Osijek kiksati s Interom, a tada bi, opet zbog boljeg međusobnog omjera, Gorica zasjela na četvrto mjesto.

Sve utakmice posljednjeg kola Prve HNL igraju se u 19 sati u nedjelju, a svakako će ove tri biti najzanimljivije: Dinamo – Hajduk, Osijek – Inter, Lokomotiva – Gorica.


Komentari