ČEKA LI HRVATSKU POVIJESNI USPJEH? Naši sportaši danas bi mogli uzeti čak pet medalja

Facebook

Hrvatska bi u utorak mogla uzeti i/ili osigurati čak pet medalja što je povijesni uspjeh.

Tonči Stipanović u ponedjeljak ipak nije uspio proslaviti jedriličarsku olimpijsku medalju jer je zbog nedostatka vjetra regatni odbor odlučio odgoditi plov za medalje klase Laser za utorak. Ono što je zanimljivo je da bi Stipanović mogao do zlata i bez da danas izađe na more. Dakako, samo ako ponovno dođe do odgode.

Osim Stipanovića, hrvatsko jedrenje u Riju zasad ima prvo mjesto posade u 470 Šime Fantela/Igor Marenić, te treće mjesto Ivana Kljakovića Gašpića u klasi Finn. Plov za odličja u Laseru održat će se u utorak u 19:00 sati. Plov za odličje imat će i Kljaković-Gašpić, a naša posada u klasi 470 mogla bi osigurati medalju, čak i zlato.

Još jedan sportaš koji obećava medalju jest naš boksač Filip Hrgović. On se, naime, plasirao u četvrtfinale olimpijskog turnira u kategoriji preko 91 kilograma, a u svom prvom nastupu u osmini finala uvjerljivo je pobijedio svladao Turčina Alija Erena Demirezena jednoglasnom odlukom sudaca.

Hrgović će u četvrtfinalu u utorak boksati protiv Kubanca Leiniera Pera koji je u osmini finala dobio Talijana Guida Vianella. Dvoboj je na programu od 18:00 sati, a pobjednik će osigurati medalju.

Također valja izdvojiti i nastup naših vaterpolista koji će u četvrtfinalu snage odmjeriti protiv Brazila. Utakmica je na rasporedu u 20:10 sati.


Komentari