CEDEVITA SELI IZ ZAGREBA?! Ovo bi moglo iz temelja promijeniti hrvatsku košarku, poznati i detalji velikog odlaska

Foto: Instagram/KK Cedevita Zagreb

Nakon šest uzastopnih slavlja u finalnim serijama Prvenstva Hrvatske, Cibona je sinoć s ukupnih 4:0 u seriji pobijedila Cedevitu. Naravno, nije to razlog zbog kojeg će se, kako saznaje Sportklub televizija, Cedevita odseliti iz Zagreba. Niste krivo pročitali, moguće je da se to dogodi, i to već u sljedećih nekoliko dana. Nije to priča koja se dogodila, ili se događa preko noći. Navodno, čelni ljudi Atlantic Grupe s Emilom Tedeschijem razmišljali su čitav košarkaški projekt udaljiti iz naše metropole.

Naravno, Cedeviti je teško pronaći zajednički jezik s Gradom Zagrebom i ljudima iz Cibone. Nikada se nije razmišljalo o fuziji dva kluba, o jednom zagrebačkom euroligašu. Finta oko Cedevitinog novca i Cibonine vladajuće strukture nije se svidjela Tedeschiju koji bi volio samostalno voditi politiku, kao što je vodi u svom klubu. Zagreb nije sredina koja je prihvatila “Vitamine”, nemaju navijače niti tradiciju unatoč svim trofejima koje su pokupili u ovome desetljeću.

Saznaje se kako su iz Cedevite već razmišljali o preseljenju. Prvo u neki drugi hrvatski grad, a onda se stvar prebacila na susjedne zemlje. Za nastavak puta odabrana je Ljubljana, grad koji je ove sezone ostao bez svog ABA-ligaša. Naime, košarkaši Petrol Olimpije završili su posljednji u regularnom dijelu ove sezone pa su tako ispali u drugoligaško regionalno društvo. Cedevita bi ušla u Olimpiju, njen proračun bi se udvostručio na oko 2.5 milijuna eura, a novi klub sa središtem u Ljubljani zvao bi se Olimpija Cedevita.

Taj bi klub imao svoje mjesto u ABA ligi na temelju sadašnjeg, onog “hrvatske Cedevite”, a odmah bi igrao i u Eurokupu. U klubu bi ostali direktor Davor Užbinec i trener Slaven Rimac, dok bi mjesto sportskog direktora ostalo upražnjeno do popunjavanja. Utakmice bi se dakle, igrale u Ljubljani, a u Zagrebu bi, vjerojatno pod nekim drugim imenom, ostala funkcionirati razvojna momčad slična onoj koja je i ove sezone u regularnom dijelu HT Premijer lige igrala to natjecanje.

Ima tu još mnogo zanimljivih detalja, a sve bi se trebalo znati u sljedećih nekoliko dana. Poznato je da Emil Tedeschi dosta brzo donosi svoje poslovne odluke kad je KK Cedevita u pitanju pa će vjerojatno i sada biti tako.


Komentari