Cedevita porazila Cibonu i obranila naslov prvaka Hrvatske

FOTO: KK Cibona

Košarkaši Cibone poraženi su četvrtoj finalnoj utakmici u Draženovom domu od Cedevite s rezultatom 68:77. Naslov prvaka Hrvatske je tako pripao košarkašima Cedevite kojima ovim putem čestitamo na tituli, kazali su iz KK Cibona.

Posebno se, kažu, zahvaljuju vjernim navijačima koji su ih bodrili tijekom cijele sezone.

“Čestitam protivniku na utakmici i tituli. Bili su bolji danas. Mi nismo iskoristili svoju šansu, pogotovo u drugoj utakmici. Cedevita je imala više energije i rješenja. U zadnjoj utakmici moja ekipa je pokazala karakter, dok nije došla faza umora”, izjavio je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Čestitam i svojim momcima koji su u najtežim utakmicama pokazali karakter. Smatram da je ovo bila uspješna sezona. Cibona je za mene poseban klub”, zaključio je Nazor.

” Zadnja utakmica u seriji, dali smo sve od sebe, ali Cedevita je pokazala razinu više. Imali smo prilika vratiti se, no oni su bili kvalitetniji i svježiji. Čestitam im na zasluženom naslovu,”, podvukao je Cibonin košarkaš Luka Žorić.

Najbolji strijelci u redovima domaće momčadi bili su Žorić sa 20 te Novačić i Tomas sa 13, dok je goste predvodio Musa sa 21.

“Čestitam momcima, igrali su dobro u ovoj seriji. Bili smo favoriti, ali nije bilo  lako. Pokazali smo karakter, kontrolirali smo utakmicu od početka. Iako smo ušli u crnu rupu na kraju smo se izvukli. Bila je ovo teška sezona za nas i čestitam svima u klubu”, kazao je trener gostiju Jurij Zdovc nakon susreta.

” Ja sam sretan i ponosan na ovaj trofej. Bilo je teško s obzirom da smo igrali protiv Cibone, čiji su igrači u borbi za trofej pokazali da znaju igrati i izvukli su svoj maksimum”, izjavio je nakon utakmice igrač Cedevite Roko Ukić.

CIBONA – Cedevita 68:77 (18:21, 22:22, 13:21, 15:13 )

CIBONA: Jularić, Bilinovac , Uljarević , Ratkovica 11, Žorić 20,  Ćorić, Gilbert, Novačić 13, Bošnjak 3, Rozić8 , Ljubičić, Tomas 13

Cedevita: Ukić 10, Krušlin 6, Perković 3, Katić 2, Bajo, Nichols 2, Žganec 4, Musa 21, Arapović, Markota 11, Ramljak 8, Stipanović 10


Komentari