CEDEVITA POMELA ZVEZDU ZA KRAJ: Uspjela i humanitarna akcija, a provjerite koliko je prikupljeno

KKCEDEVITA.HR

Utakmica nije imala rezultatskog značaja, no važno je što je bila humanitarnog karaktera jer je Košarkaški klub Cedevita sve prihode od ulaznica odlučio donirati za obnovu vukovarskog vodotornja,

U posljednjem kolu E skupine Top 16 faze Eurolige Cedevita je u Košarkaškom centru Dražen Petrović nadigrala Crvenu zvezdu Telekom sa 83:62. Utakmica nije imala rezultatskog značaja, no važno je što je bila humanitarnog karaktera jer je Košarkaški klub Cedevita sve prihode od ulaznica odlučio donirati za obnovu vukovarskog vodotornja, a odmah po završetku susreta objavljeno je da je skupljeno oko 30.000kn.

Zagrepčani su odigrali odlično i Top 16 fazu Eurolige tako su završili s četiri pobjede. S obzirom da su četiri puta slavili i u prvoj fazi, ukupno osam euroligaških pobjeda u ovoj sezoni je vrlo dobar rezultat.

Momčad Veljka Mršića dosta rano je preuzela kontrolu. Već poslije trice Jacoba Pullena nakon manje od osam minuta igre domaćini su imali dvoznamenkastu prednost od 19:9. Pullen je ubrzo dodao još dvije trice i na minutu i pol do kraja prve četvrtine Cedevita je s njegovom trećom tricom u toj dionici povela 25:10.

Nakon što se u drugi period ušlo sa 29:12 za Zagrepčane, Luka Žorić zabio je šest poena u seriji 10-2, kojom su domaćini to vodstvo povećali na 39:16. Uz 16 poena Pullena prvo je poluvrijeme naposljetku završeno sa 52:31 za Cedevitu, a domaća momčad u tih je 10 minuta šutirala 17/23 za dva i 5/9 za tri.

U nastavku utakmice ništa se nije značajno promijenilo po rezultatskom planu. Domaćini su i dalje držali veliku prednost. Treću su četvrtinu završili s vodstvom 68:45, a u posljednjih 10 minuta njihova pobjeda nije došla u pitanje.

Kod Cedevite je Pullen uz šut za tricu 4/7 i šut za dvicu 4/4 upisao 22 poena. Bilan je dodao 12 poena i šest skokova, Žorić 12 poena i četiri skoka, a Babić 10 poena i četiri skoka.

Sa 18 poena i 11 skokova Zvezdu je predvodio Vladimir Štimac.


Komentari