ČAČIĆEV POPIS IGRAČA IZAZVAO BURNU REAKCIJU: Nećete vjerovati koga nije pozvao u sastav! (FOTO)

YouTube

Čačić je izazvao veliku bunu nakon objave sastava za prijateljske utakmice s Mađarskom i Izraelom.

Ante Čačić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, predstavio je u Pivani popis igrača koji kandidiraju za prijateljske oglede s Izraelom i Mađarskom krajem ožujka, a pritom je izazvao opće iznenađenje ili bolje rečeno šok zbog nepozivanja Kramarića, Čopa i Pašalića, a s druge strane pozivanjem Halilovića.

“Želimo dobiti što više informacija kako bismo bili učinkoviti na Europskom prvenstvu. Cilj mi je dati što više minuta igračima te je zato popis skraćen na 17 igrača i trojicu vratara. Tražit ćemo dobar rezultat, odnosno pobjedu, jedino tako možemo doći do potrebnih informacija”, ispričao je Čačić i pritom je stavio naglasak na to kako će biti dopušteno samo šest zamjena po utakmici.

“Oni koji nisu na popisu, a do sada su bili u krugu reprezentativaca, nisu otpisani. Najvažnije je da nastave raditi u klubovima, zadrže standardnost ili je izbore. I njima se pruža prilika za odlazak na EP”, napominje Čačić.

Izostanak Kramarića, Čopa i Pašalića izazvao reakciju

Okupljanje reprezentacije je na rasporedu 20. ožujka, a ta će dva susreta biti posljednje provjere prije završnih priprema za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Izbornik je komentirao i bolnu točku repke, onu na lijevom beku, te poziv Alenu Haliloviću, kao i izostanak Andreja Kramarića, Duje Čopa i Marija Pašalića.

“Godinama smo imali problem na lijevom beku i u ove dvije utakmice želim vidjeti kako možemo funkcionirati bez klasične ‘lijeve noge’ na toj poziciji. Otvaraju se mogućnosti da igramo na drugačiji način, da napravimo alternativu”, kaže Čačić pa nastavlja:

“Halilović je mlad, talentiran, skupio je zavidnu minutažu u Primeri, a pritom i zabija i asistira. Zbog kartona ne može igrati za mladu reprezentaciju u Španjolskoj te će u obje ove prijateljske utakmice biti s nama Za Kramarića i Čopa vrijedi isto što je vrijedilo i za Lovrena tijekom okupljanja u Rusiji. Imaju priliku da se dodatno nametnu u klubu, a ja im ne bih mogao dati previše minuta. Ovako će biti na potrebnoj razini”, zaključio je Čačić.

Pomalo je nejasno kako to da Halilović i Antolić zaslužuju poziv, a Pašalić, Kramarić i Čop ne zaslužuju. Istina, Halilović je ove sezone solidan u dresu Sportinga, ali svako malo završi na klupi, dok se pozivanje Antolića i nepozivanje Pašalića koji je ove sezone standardni igrač u Monacu, čini pomalo suludim. Spomenimo i kako su Čop i Kramarić trenutno u dobroj formi, prvi je pak cijelu sezonu standardni u Malagi, dok je drugi napokon proigrao u Hoffenheimu.

Upravo su te odluke izazvale burne reakcije na društvenim mrežama, a navijačima nikako nije jasno zašto spomenuti dvojac zaslužuje poziv više od trojice izostavljenih.

Olić će ipak imati oproštaj

Prije nekoliko se dana od reprezentacije oprostio Ivica Olić, a izbornik Čačić u dogovoru s Hrvatskim nogometnim savezom pozvao ga je na oproštaj na terenu.

“Sve što kažem o njemu jest premalo. On je na poseban način odradio nastupe za hrvatsku reprezentaciju i ne zaslužuje otići preko novina. Ja sam predložio, a predsjednik Šuker je prihvatio, da Oliću omogućimo priliku te da u Osijeku protiv Izraela povede momčad i odigra 20 do 30 minuta. Nadam se da će je prihvatiti i da se vidimo, da Olić čuje pljesak vjernih navijača. Vjerujem da mu je sada teško, znam s kakvom je strašću nastupao za reprezentaciju, a jasno sam rekao kako nitko tko nije u natjecateljskoj formi neće moći ići na Europsko prvenstvo”.

Čačić je zadovoljan stanjem hrvatskih reprezentativaca tri mjeseca prije početka smotre u Francuskoj.

“Nemamo razloga zašto se ne bismo postavili goropadno u svakoj utakmici. Naše igrače koji su se nametnuli u najvećim klubovima prepoznala je cijela svjetska nogometna javnost, naši igrači igraju i u dobroj su formi”, zaključio je izbornik Čačić.

Popis igrača za prijateljske utakmice


Komentari