Čačić se vraća na izborničku klupu? U kombinacijama je za Poljsku

Foto: Screenshot

Ante Čačić mogao bi opet voditi jednu reprezentaciju. U pitanju je Poljska…

Naime, listi kandidata, pridružio se i Hrvat. Fabio Cannavaro, Dick Advocaat, Avram Grant i Alexandre Guimaraes – to su dosad bila četiri poznata kandidata za preuzimanje poljske reprezentacije, koju je nedavno napustio dosadašnji izbornik Paolo Sousa.

Sousa je otišao u brazilski Flamengo, a Poljaci su krenuli u potragu za novim strategom s obzirom da reprezentaciju koju predvodi daleko najveća zvijezda momčadi Robert Lewandowski već u ožujku očekuju dodatne kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo.

U polufinalu Poljake čekaju Rusi, a u eventualnom finalu bolji iz okršaja Švedske i Danske. A na tom mini-turniru, pa onda i u Kataru ako izbori prolaz, reprezentaciju bi mogao voditi bivši hrvatski izbornik Ante Čačić, otkriva Sport.pl. Poljaci pišu kako je Čačić realna opcija i vrlo ozbiljan aspirant na izborničku poziciju, bez obzira na četiri gore spomenuta konklurenta u borbi za to radno mjesto.

Čačić je Vatrene vodio od rujna 2015. do listopada 2017. Nakon remija s Finskom na Rujevici je smijenjen, a momčad je preuzeo Zlatko Dalić. Najbolje igre pod njegovim vodstvom Hrvatska je prikazala na Euru 2016., gdje je svladala Tursku i Španjolsku, pa u osmini finala nesretno i nespretno ispala od kasnijeg prvaka Portugala. Posljdednji posao danas 68-godišnji trener imao je u egipatskom Pyramidsu…

Komentari