ČAČIĆ SE U SUZAMA OBRATIO JAVNOSTI: ‘Srna ostaje, pobijedili smo huligane, a ne nikakvi ostojići…’

Sanjin Strukic/PIXSELL

”Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol”, kazao je izbornik.

Izbornik Ante Čačić u 14 sati održao je posljednju konferenciju za novinare iz hrvatskog kampa u Deauvilleu.

”Nešto sam uspio odspavati. Danas je novi dan i treba gledati prema naprijed. Žalovanje će brzo proći, a Rusija je blizu.  Poraze u kojima si dao sve od sebe ja ne doživljavam kao poraz. Danas će jedan od dva favorita, Italija ili Španjolska, također kući”, kazao je Čačić.

Hrvatski je trener u nastavku istaknuo da je naša reprezentacija bila bez poraza  u četiri utakmice unutar 90 minuta.

”Portugal ide dalje bez pobjede u te četiri utakmice u regularnom dijelu”, kazao je Čačić.

NordPhoto/PIXSELL
NordPhoto/PIXSELL

Čačić: ”Dominirali smo… jedino je falio gol”

Čačić se osvrnuo na to je li trebao ranije krenuti s izmjenama. “Možda uopće nisam trebao mijenjati. Možda je baš ulazak Pjace bio signal da idemo napasti pa smo primili gol”, kazao je i dodao da je ponosan sam na to kako je momčad odigrala cijeli turnir.

”Ova momčad na čelu sa mnom je pobjednik. Mi smo pobijedili huligane, mi, a ne Orepići i Ostojići. To je zasluga hrvatske reprezentacije. Skovali smo zajedništvo koje nam je neophodno potrebno”, kazao je izbornik i pohvalio igrače: ”Srna je igrao najbolji nogomet u svojoj karijeri na ovom Euru, ofenzivno i defenzivno. Luka Modrić nikad nije bio bolji nego sada, kao i Rakitić i Perišić. Imamo junake, a mi se hvatamo za 117. minutu. Idemo ponosno kući, ostavili smo srce na terenu. Ova reprezentacija je izašla iz sjene Vatrenih.”

Istaknuo da se Darijo Srna neće oprostiti od reprezentacije dok je on izbornik. Svoj će ugovor staviti na raspolaganje jer ima obavezu da ljudi procijene kakav je posao obavio.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

“Igračima sam se zahvalio na svemu, bili su pravi primjer. Kohezija je bila primjerna. Naravno da je svima je teško. Znaš da si dobar, da si pošteno radio, a onda ti se to nepošteno vrati.  Dominirali smo i imali sve potrebno za pobjedu. Jedino je falio gol”, kazao je Čačić. Na pitanje je li ovo kraj generacije, Čačić je kazao da nije.

”Rekao sam vam da ćete vidjeti Hrvatsku koja dolazi. Imamo igrače koji dolaze i igrače koji ostaju. Hrvatska ima drugi problem, adekvatne podrške sportu i nogometu općenito.”, zaključio je hrvatski izbornik.

Na pitanje što će posebno pamtiti, sa suzama u očima istaknuo je: ”Suze poslije utakmice, pogled navijača, privukli smo navijače uz nas, zato smo mi pobjednici.”

Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

>>> PROCURILI DETALJI IZ SVLAČIONICE: Dečki su plakali sat vremena, a onda je nastupio Modrić…

>>> ČARLI I RAKETA OBRATILI SE NAVIJAČIMA: ‘Naš san je gotov, oprostite za neuspjehe’

>>> SRNINE SUZE OPET DIRNULE CIJELI SVIJET: Pogledajte što je u tom trenu učinio Subašić (FOTO)

Komentari