ČAČIĆ NAKON SLAVLJA U BUGARSKOJ: ‘Mi smo na kraju zasluženo pobijedili iako ništa još nije gotovo’

Dinamo - Istra (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Nogometaši Dinama s 2:1 pobijedili su ekipu Ludogoreca i s tim rezultatom će ih dočekati na Maksimiru. Ludogorec je bio bolja ekipa, ali Dinamo je došao do slavlja što je na kraju najbitnije.

“Mi smo na kraju zasluženo pobijedili iako ništa još nije gotovo jer vidjeli smo zaista dobar Ludogorets koji se pogotkom vratio u utakmicu. Domaćini su napravili puno dobrih stvari, ali mnoge od njih smo im mi olakšali. Moramo dobro analizirati ovu utakmicu i za tjedan dana biti bolji da bismo na kraju potvrdili ovu pobjedu”, rekao je Čačić.

Pohvalio je i protivnika: “Bili su zaista opasni na ovom terenu i u ambijentu koji im odlično odgovara. Bili su tečni u igri, rastrčani, raznovrsni u završnici, imali jako puno udaraca iz daljine, stvorili nam neke prilike i unutar 16 metara, vidi se da se radi zaista o kvalitetnoj momčadi. Mi smo nakon vodstva s 2:0 trebali to iskoristiti, biti malo mirniji, bolje čuvati loptu, ali nismo to činili, vratili smo Ludogorets u igru.”

Težak suparnik

Sjajnu utakmicu odigrao je Josip Mišić koji je ‘poginuo’ za momčad: ‘Ovo je svakako dobar rezultat uoči uzvrata. Moglo je biti i bolje, ali i lošije. Odlično smo otvorili utakmicu, zabili brzo dva gola, potom smo se malo povukli, a oni su opasni, imaju brze bekove i krila, teško ih je čuvati… Uspjeli su nam zabiti taj jedan gol. U drugom smo poluvremenu imali mi svoje trenutke, imali su i oni svoje, ali kad sve podvučemo, ovo je naša zaslužena pobjeda. Jako nam je bitna, a siguran sam da ćemo u uzvratu pred našim navijačima pružiti još i više.’

Unatoč dobroj formi Pere Bočkaja na poziciji lijevog beka ponovno je zaigrao veznjak Robert Ljubičić: “Ušli smo baš dobro u utakmicu, u prvih desetak minuta zabili dva gola, dobro startali… Kad smo primili gol možda smo malo ispustili konce, ali u drugom smo dijelu ponovno bili dobri. Oni su kvalitetni, publika ih je nosila, ali na kraju je bitno da smo pobijedili i zabili dva gola. U ovoj razini natjecanja nijedna momčad nije loša, znamo njihovu kvalitetu, u sljedećoj utakmici moramo pružiti još više i iskoristiti svoje prilike, naravno uz podršku naših navijača jer to nas diže i izvlači još više snage iz nas.”

Uzvrat je za tjedan dana, a Dinamo za vikend u 4. kolu HNL-a igra protiv Varaždina. 


Komentari