ČAČIĆ KOMENTIRAO TEŠKU EUROPSKU VEČER: ‘Rekao sam igračima da nam liga nije toliko jaka’

Foto: Ronald Gorsic/CROPIX

Hrvatska nogometna sezona počela je nedavno utakmicom Superkupa i s prvim nastupima klubova u novom prvenstvu, a tu je i europska priča koja je za sada vrlo slaba. Po prikupljenim bodovima za Uefinu ljestvicu nacionalnih koeficijenata, hrvatski predstavnici su sa svojim dosadašnjim učinkom na europskom začelju, što je bila i jedna od tema razgovora Ante Čačića s novinarima nakon što je Dinamo u trećem kolu prvenstva na Maksimiru s 4:1 svladao Istru 1961.

Zagrebački Plavi su svoju prvu europsku prepreku preskočili prolaskom kraj Škupija iz Sjeverne Makedonije u drugom pretkolu Lige prvaka, s 2:2 kod kuće i 1:0 u gostima. Lošije vijesti za hrvatske predstavnike stigle su kasnije u tjednu, uz ispadanje Osijeka i Rijeke u drugom pretkolu Uefine Konferencijske lige, s ‘pljuskom’ za Osječane koja je imala jaki odjek.

Osijek je kod kuće doživio poraz od kazahstanskog Kizilžara, a poslije 2:0 za goste, ostaje gorak okus koji se odražava i na status hrvatskog klupskog nogometa s obzirom na to da svako ispadanje otežava prikupljanje novih bodova za nacionalni koeficijent.

Stanje nije dobro

Ante Čačić nije bježao od odgovora na pitanje zbog čega situacija za hrvatske predstavnike u klupskim natjecanjima u Europi nije dobra. ‘Kada sam došao u svlačionicu i postao trener Dinama, rekao sam igračima da naša liga nije toliko jaka i da smo se mi približili drugima, a ne da su se oni podignuli i počeli dostizati nas’, opisao je iskusni stručnjak na klupi Plavih.

‘Žao mi je zbog takvih rezultata naših klubova u pretkolu Konferencijske lige. I za Dinamo bi bilo dobro da podižu koeficijent, da smo bliži ulasku u skupine europskih natjecanja. Ali, tako je kako je, nadam se da su i Osijek i Rijeka izvukli pouke. Vjerujem i navijam za to da Hajduk prođe. To bi bilo sjajno za hrvatski nogomet, a i nama će biti lakše ako neki klub bude igrao u ritmu srijeda – nedjelja’, dodao je Čačić.

Slijede Bugari

Poslije pobjede nad Istrom, Dinamo se okreće susretu s Ludogorecom u prvoj od dvije utakmice u trećem pretkolu Lige prvaka, u utorak u 19:45 sati u Razgradu. Druga utakmica protiv Bugara na rasporedu je tjedan kasnije, a početak na Maksimiru zakazan je za 20 sati.

Čačić dobro pamti koliko Ludogorec može biti opasan s obzirom na to da je na klupi Dinama prije 10 godina u drugom pretkolu Lige prvaka skoro doživio težak udarac ispadanjem protiv kluba iz Razgrada u toj fazi natjecanja. Tada je Plave spasio gol Domagoja Vide duboko u sudačkoj nadoknadi druge utakmice na Maksimiru, za ukupnih 4:3 za Dinamo i prolazak dalje.

‘U međuvremenu rastu. Imaju kontinuitet osvajanja naslova prvaka, prisutni su u skupinama europskih natjecanja, radi se o vrlo kvalitetnoj momčadi. No, mislim da imaju mali peh da su naišli na Dinamo. Mislim da ćemo gledati sraz dviju zaista vrlo dobrih momčadi i nadam se da ćemo mi ići dalje’, rekao je Dinamov trener.


Komentari