Čačić je privremeni trener, ali bili su i njegovi prethodnici: Realno je da bi mogao ostati i na duži period

Foto: Damir Krajac/CROPIX

Iza Dinama je vrlo težak i tjedan s puno drame. Neugodan poraz od Hajduka zakomplicirao je prvenstvo i rezultirao otkazom Željka Kopića. Na klupu je za vikend došao “serviser” Ante Čačić i Dinamu vratio igru i mir na tablici.

Čačić je postavljen kao privremeni trener, ali istu ulogu imali su njegovi prethodnici, Krznar i Kopić, što znači da je realna opcija da ostane i duže. Čačić je trener s mnogo iskustva, a njegov nogomet teži napadu što je redovito pokazivao kao izbornik Hrvatske. Upravo to iskustvo mnogi smatraju ključnim u borbi za naslov

Prva na redu je Lokomotiva koja je ove godine prvacima Hrvatske uzela četiri boda. Upravo ih je na Kranjčevićevoj pobijedila. Veliki derbi s Osijekom igra se slijedeći tjedan na Maksimiru, a pobjedom u njemu Dinamo bi praktički mogao upisati svoje ime na trofej prvaka po peti put zaredom.

Navijači ga ne žele

Sa Šibenikom ove godine nije bilo problema, ali ako bura zapuše na Šubićevcu moglo bi biti svega, ali Dinamo je veliki favorit te bi sve osim pobjede bila senzacija pogotovo jer klub iz Draženovog grada igra u jako lošoj formi. Prvenstvo će zaključiti, nadaju se svi Dinamovi navijači, nebitnim derbijem protiv Hajduka na Maksimiru 21.5.

Čačiću je put do titule otvoren, dovoljno je iskusan da može posložiti ekipu za završnicu i uzeti naslov u nikad napetijoj HNL sezoni. Iza sebe ima mnogo uspjeha, gaji napadači nogomet, uprava ga voli, ali navijači ne. U njemu vide Mamićevog čovjeka te je to ono što njih plaši da zloglasni međugorski duh opet vlada maksimirskom ruševinom. Ipak, Dinamo je kroz svoju povijest nebrojeno puno puta pokazao da ga nije briga za mišljenje navijača tako da se Čačić ne mora bojati što navijači misle.

Vrlo je realno za očekivati da će na kraju uzeti naslov, a realno je za očekivati da bi mogao ostati na klupi Dinama. Unatoč priči o Jakiroviću i Tomiću njegovo nogometno znanje i iskustvo (kojeg neupitno ima) te dobar odnos s upravom i osvojena titula mogli bi ga zadržati na na klupi Dinama.


Komentari