ČAČIĆ BLISTAO NAKON RAZBIJANJA HAJDUKA: ‘Najbolji smo kad je najpotrebnije!’

Foto: Ronald Goršić/CROPIX

I dok Dambrauskas mora izvući pouke iz ove utakmice, Ante Čačić, trener Dinama, zračio je zadovoljstvom nakon derbija.

“Pa najvažnije je da smo odigrali jako dobru utakmicu. Veseli me što smo u jubilarnom, 100. derbiju ostvarili ovako veliku pobjedu”, rekao je trener Dinama.

Kako je priznao, nije bio zabrinut nakon što je Hajduk nakon 45 minuta imao 1:0.

“Vjerovao sam iako je u prvom poluvremenu rezultat bio negativan. Mi smo u prvih 45 minuta igrali dobro, kao momčad smo imali dobar gard, lopta je dobro išla, bili smo agresivni.”

Što mu je prolazilo kroz glavu kada su primili gol?

“U derbijima uvijek pojedinac može riješiti, ali sam u poluvremenu momcima rekao da možemo preokrenuti i pobijediti i to se dogodilo.”

Modri su u sjajnom naletu, Dinamo je na pragu ulaska u skupine Lige prvaka, a upisao je uvjerljivu pobjedu u najvećem hrvatskom derbiju.

“Ovo potvrđuje da igrači vjeruju u ono što radimo i ono što sam već rekao, da ćemo biti najbolji onda kada je to potrebno. Sada je kolovoz i ovakva pobjeda pokazuje dobro stanje u momčadi “

Puno rotacija, Čačić je danas opet ostavio Oršića i Drmića na klupi na startu utakmice.

“Sve rotacije imaju smisla u ovakvoj sezoni. Sad se vidi da one izmjene na poluvremenu protiv Ludogoreca imaju smisla. Izašli su Baturina, Mišić i Ristovski, a danas su oni doprinijeli svojom energijom da dođemo do pobjede.”

Dakako, Hajdukov trener Valdas Dambrauskas bio je razočaran nakon teškog poraza.

“Iznevjerili smo naše navijače. Imali smo dobar rezultat nakon poluvremena, ali jedna greška nas je koštala i u 3 minute smo primili dva gola što je usmjerilo utakmicu”.

“Hajduk je Hajduk i nakon što smo primili dva gola preuzeli smo rizik. Imali smo neke šanse da se vratimo s 2:2, nismo ih iskoristili i onda nas je Dinamo kaznio iz kontranapade. Mislim da konačni rezultat nije realan, ali tako je kako je.”

Nogometna javnost je bila iznenađena činjenicom da je Dambrauskas u utakmicu krenuo sa startnom postavom s tri stopera. No, on to nije vidio kao iznenađenje.

“Ponekad igramo s tri igrača u obrani – to je ponekad sakriveno, to je ponekad otvoreno. Nije ovo ništa novo za nas, na treningu to često igramo. Danas smo igrali loše, čak ne mogu reći da je sistem bio loš, ali Dinamo je bio bolji.”

Hajduk sada čeka utakmica protiv Villarreala u playoffu Konferencijske lige. Hajduk je u ritmu s dosta teških ogleda u malo dana.

“Zato smo rotirali više. Ne smijemo završavati utakmicu poput ovo. Ovo je tek početak sezone, nije velika tragedije, ali nije dobro gubiti od izravnog rivala. Moramo se vratiti doma i analizirati ovo. Naravno da vjerujem da protiv Villarreala možemo igrati bolje nego danas. Morate zaslužiti ove priliku i zato smo se borili.”


Komentari