BREKALO NA METI TALIJANSKOG VELIKANA: Stiže kao zamjena za jednog od najubojitijih krila Serie A

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Jedan od najvećih talenata Dinama i hrvatskog nogometa općenito, Josip Brekalo, mogao bi od ljeta zaigrati za talijanskog velikana. 

Ako je vjerovati talijanskim medijima, krlini igrač Intera i Hrvatske nogometne reprezentacije, Ivan Perišić na ljeto bi mogao preseliti u Chelsea. Perišić je u Milano stigao prošloga ljeta za 16 milijuna eura, a u vrlo kratkom vremenu prilagodio se talijanskom nogometu i postao jedan od najvažnijih igrača Nerazzurra ove sezone. Cijena mu je je skočila na gotovo 20 milijuna eura, a ubrzo je postao i metom Chelseaje kojeg na ljeto preuzima Conte. Talijanski menadžer će gotovo sigurno raditi čistku u, ove sezone posrnulom, Chelseaju, a kako piše goal.com njegov agent otkrio je kako je Perišić jedna od glavnih meta za pojačanje.

Chelsea će za Ivana morati izdvojiti gotovo sigurno oko 30 milijuna, što Abramoviču vjerojatno neće predstavljati preveliki problem, ali jedina prepreka mogao bi biti menadžer Intera, Roberto Mancini. Kako je Perišić ove sezone ključni igrač Intera i nezamjenjivo lijevo krilo, ostane li Mancini na klupi Intera i sljedeće sezone, teško će se odreći njegovih usluga. No, u slučaju da se ne zadrži na klupi, Perišić bi gotovo sigurno trebao promijeniti klub.

Zamjena za Perišića – Josip Brekalo!

No, kako pište talijanski Corriere dello Sport zamijene za Perišića već su praktički spremne. U slučaju njegova odlaska, Inter će pokušati dovesti ili Dinamovca Josipa Brekala ili versatilnog veznjaka Sampdorije, 21-godišnjeg, Joaquina Correu. Nerazzurri imaju itekako dobro uspostavljenu trgovinu i sa Dinamom i sa Sampdorijom pa su ovi transferi itekako ostvarivi. Kako se Inter do sada nije opekao s hrvatskim igračima možda je čak realnije očekivati da će u klub stići Brekalo.

Što se tiče cijene teško je reći tko bi mogao biti skuplji od spomenutog dvojce. Correa vrijedi, prema Transfermarktu, nešto više od 6 milijuna eura, a za njega će morati izdvojiti barem dvostruko veći novac. Što se tiče 17-godišnjeg Brekala on trenutno vrijedi samo milijun eura, a odigra li dobro do kraja sezone, cijena će mu vjerojatno malo skočiti. No, poznavajući način trgovanja u Dinamu, Brekala neće pustiti za manje od pet ili šest milijuna, ako ne i više od toga.

Bilo kako bilo, do ljetnog prijelaznog roka ostalo je još nešto više od dva mjeseca, a do tada se još svašta može izdogađati, no, ako Brekalo već mora otići, lijepo bi bilo vidjeti ga u Interu.

>>> BREKALO POKAZAO ŠTO ZNA: Briljirao golom na derbiju, a onda dao poprilično čudnu izjavu


Komentari