BREKALO ‘KURI FRKU’ PRIJE NOVOG DERBIJA: Pročitajte kako se mladi talent majstorski narugao ljutom rivalu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kazao je Zdravko Mamić prije nekoliko godina kako Dinamo više, “nema ‘ćuke’ i nema poriva”, ali kako možemo vidjeti, nova generacija mogla bi Dinamu donijeti baš tako nešto.

Nekako je lijepo vidjeti da se u Dinamu stvara jedna nova generacija mladih nogometaša koja živi i diše za klub, generacija koja ne mari toliko za “nabrijane” ponude stranih klubova već u fokusu ima isključivo osvajanje trofeja s Modrima. Iako bi nekolicina njih već sada mogla dizati trofeje u Serie A, Bundesligi, pa čak i Primeri i Premiershipu, oni su ipak odlučili barem još koju godinu nositi plavu boju i pomagati Dinamu pri ostvarenju visokih, ali ne i nedostižnih ciljeva. Naravno tu nekolicinu do sada su činili Pjaca i Ćorić, a odnedavno im se pridružio i najveći juniorski talent, Josip Brekalo. Trojac je to koji bi za koju godinu mogao nositi igre u najjačim europskim klubovima, ali kako se čini još će neko vrijeme to činiti za Dinamo.

Osvježavajuće je vidjeti kako ti mladići svojim izjavama, gestama ili jednostavno vatrenim entuzijazmom proživljavaju svoje dane u HNL-u. Teško se uopće prisjetiti kada smo posljednji puta vidjeli da mladi igrači s tolikim žarom i htjenjem igraju za svoj klub i to samo u svrhu da njihov omiljeni klub ima što bolje rezultate, a još se teže prisjetiti kada je posljednji puta neki mladi igrač uputio ovako “opasnu” poruku najljućem rivalu Hajduku uoči derbija.

“Uf, niti sam ne znam koliko smo ih puta dobili, ali bilo je toga. Još od kad sam bio klinac smo ih uvijek dobivali… Dobro, naša generacija je dobivala sve, a ne samo njih pa smo tako često imali cijelu sezonu bez poraza ili sve pobjede i tako. U svakom slučaju i Hajduk je često bio među “mušterijama”. Sjećam se da smo ih prije par godina, kada smo imali 14 godina, dobili na turniru u Vukovaru 5:0. Tamo sam im zabio dva gola, a moram priznati da sam Hajduku zabio jako puno golova; zapravo, svaku tekmu sam im zabio sve do seniora, a nadam da ću uskoro i to napraviti. Rado se sjetim i pobjede na Poljudu u kadetima kada sam im također zabio dva gola”, kazao je mladi Zagrepčanin iz Dubrave, Josip Brekalo.

Kazao je Zdravko Mamić prije nekoliko godina kako Dinamo više, “nema ‘ćuke’ i nema poriva”, ali kako možemo vidjeti, nova generacija mogla bi Dinamu donijeti baš tako nešto. Možda to i jesu 17-godišnjaci ili 18-godišnjaci, ali ako u njima ima dovoljno vatre i želje za dokazivanjem, a kako vidimo ima, mjesto im je gotovo sigurno u prvoj momčadi.

Jedan od predvodnika fantastične generacije igrača rođenih 1998. godine je Josip Brekalo. S mladim krilom smo popričali uoči derbija s Hajdukom da bi nam otkrio kakva su mu iskustva protiv Splićana, kako se osjeća kao igrač Dinama i koji su mu planovi za budućnost.

 


Komentari