BREKALO I KOMPANIJA U SKUPINI ‘SMRTI’! Trener poručio: ‘Cilj je biti u najboljih pet u Europi’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Odabranici Ferde Milina izvukli su najgoru mogću skupinu ili jednostavnije rečeno “skupinu smrti”.

Hrvatska nogometna vrsta do 19 godina doznala je svoje suparnike s kojima će odmjeriti snage na Europskom prvenstvu u Njemačkoj od 11. do 24. srpnja. Odabranici Ferde Milina izvukli su najgoru mogću skupinu ili jednostavnije rečeno “skupinu smrti”, a prolaz do polufinala tražit će prkeo Franscuske, Engleske i Nizozemske.

Nakon skupina u polufinale idu po dvije najbolje ekipe iz skupina, a četiri polufinalista te pobjednik doigravanja između trećeplasiranih momčadi, izbori će i nastup na Svjetskom U-20 prvenstvu 2017. godine u Južnj Koreji.

Hrvatska će prvu utakmicu na Euru igrati protiv Nizozemske, 12. srpnja u Heidenheimu, sljedeću pak s Francuzima, 15, srpnja u Ulmu i na koncu s Englezima 18. srpnja u Heidenheimu. U A skupini igraju Njemačka, Italija i Portugal.

“Dobili smo jaku skupinu i jako motivirajuće suparnike. Engleska je u Elitnom kolu izbacila Španjolsku , a s njome smo igrali i protekle godine u rujnu te znamo koliko je to fizički moćna momčad. Francuzi su, pak, Elitno kolo završili sa sve tri pobjede i bez primljenog gola. Skupina je dobra i možda je bolje za nas da se radi o jakim protivnicima, budući da se prema nekim našim prijašnjim iskustvima pokazalo da nas jači suparnici dodatno motiviraju” kazao je poslije ždrijeba izbornik Ferdo Milin , pa dodao:

“S obzirom na imena i tradiciju suparničkih reprezentacija očekujem da će nas možda lagano podcijeniti, budući da mi imamo dosta igrača iz 1998. godišta. No, mi ćemo se spremiti najbolje što možemo i pokušat ćemo ostvariti naš temeljni cilj na Europskom prvenstvu , a to je da budemo među najboljih pet reprezentacija u Europi”, prenosi goal.

Podsjetimo, Milinova reprezentacija izborila je plasman na Euro dvama prvim mjestima u kvalifikacijskim fazama. U prvom krugu su završili prvi nakon susreta s Crnom Gorom, Mađarskom i Kazahstanom, a u elitnom kolu kvalifikacija također su završili prvi nakon ogleda s Belgijom, Bugarskom i Škotskom.


Komentari