BRAVO, TIN! Zagrepčanin u finalu Svjetskog prvenstva u gimnastici!

Najbolji hrvatski gimnastičar, Zagrepčanin Tin Srbić plasirao se u svoje treće finale Svjetskih prvenstava. U današnjim kvalifikacijama Stuttgarta Tin je za svoju vježbu dobio ocjenu 14.833 te u konačnici završio kao trećeplasirani.

Treći je ovo Tinov nastup na svjetskoj smotri, a ujedno i treće finale. Prvo, ono u Montrealu, donijelo mu je zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka na preči, dok mu je drugo, ono prošlogodišnje iz Dohe, donijelo četvrto mjesto. U današnjim kvalifikacijama Tin je bez većih pogrešaka izveo svoju vježbu početne ocjene 6.2, a boljim su se od njega pokazala samo dvojica gimnastičara – Chia-Hung Tang (14.933) iz Kineskog Tajpeha te Amerikanac Samuel Mikulak (14.866).

“Ne mogu ovo usporediti ni sa čime prije, u karijeri, općenito u mom životu… Ovo je jedna situacija koja je bila neizdrživa sama po sebi. Kao da stojiš i da trebaš napraviti samo jedan korak i sve će biti dobro, a ne možeš ga napraviti. Kad sam krenuo, rekao sam si „To je to, čupam do kraja!”, iskren je bio Tin

Plasman u finale znači da Tin gotovo sigurno ima i plasman na Olimpijske igre, za što će potvrdu, kao i Ana, dobiti u nedjelju po završetku natjecanja.

“Nisam još iskreno svjestan i ne znam još što sam napravio. Vjerujem da je tu Tokio. To je bio moj san od kad sam bio malo dijete i ne mogu vjerovati da se to dogodilo upravo. Vjerujem da svi koji su u finalu su ionako već u Tokiju s ekipama i da je to moje mjesto i da sam osigurao Tokio”, nakon kvalifikacija Tin nije mogao kriti uzbuđenje

Finale preče na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu na rasporedu je u nedjelju.

“Pa ima do nedjelje sad… Evo iskreno, ovih osam dana koliko smo tu ja nisam glavom uspio niti jednu sekundu pomisliti o npr. finalu. Meni je toliko ovo stvaralo pritisak i samo sam razmišljao o tome. Svaki dan po sto vježbi sam prošao u glavi. Sad mogu početi razmišljati o tom finalu. Imam pet, šest dana i idem jaču vježbu. Sad sam išao start 6.2, u finalu idem 6.5, najjaču vježbu koju ja mogu, i to je to, nema filozofije. Idem se probati boriti za medalje.”, kazao je Tin.


Komentari