BRAVO KAPETANE Luka Modrić ponovno se našao među elitom, hoće li biti bolji od Messija i Ronalda?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Novi dokaz koliko je Luka Modrić vrijedan igrač, dolazi u obliku Zlatne lopte. Točnije, nominacije za Ballon d’Or. To je najcijenjenija individualna nagrada u svijetu nogometa.

Igrač Real Madrida i hrvatske nogometne reprezentacije našao se na toj prestižnoj listi.

Zlatnu loptu tradicionalno dodjeljuje francuski časopis France Football. Svečana dodjela velike nagrade održat će se 29. studenog u pariškom kazalištu Chatelet.

Modrić je ‘iznenadio’ svijet prije tri godine, kada je postao prvi igrač nakon 2007. godine koji je osvojio tu nagradu, a da mu ime nije Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo. Podsjetimo, Hrvatska je te fantastične 2018. osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Na popisu za Ballon d’Or su se našla dva igrača iz Reala, a uz hrvatskog kapetana, na listi je i francuski napadač Karim Benzema. U odabiru 30 nominiranih sudjelovalo je 180 novinara i dopisnika France Footballa.

Pogledajte popis 30 najboljih na svijetu:

Apsolutni rekord, još jedan u njegovoj karijeri, drži Cristiano Ronaldo. On je za Zlatnu loptu nominiran šesnaestu godinu zaredom.

Prošle sezone dodjela Zlatne lopte nije održana zbog pandemije koronavirusa, a favorit za osvajanje bio je napadač Poljske i Bayerna, Robert Lewandowski. Prije njega nagrada je išla u ruke Lionela Messija, što mu je bila šesta nagrada u karijeri.

Komentari