BRAVO, HRVATSKA! Uvjerljiva pobjeda za četvrtfinale, slijedi sudar sa Srbijom

Foto: Zeljko Puhovski/CROPIX

Hrvatski vaterpolisti svladali su Gruzijce i izborili su četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Mađarskoj, a novi izazov bit će jako velik – slijedi susret sa Srbijom u borbi za polufinale.

Hrvatska je u prvoj eliminacijskoj utakmici na SP-u nadigrala Gruziju s 13:7 u Budimpešti, a važni korak prema pobjedi stigao je u drugoj četvrtini, u kojoj se dogodio bijeg do tri gola prednosti. U trećoj četvrtini razlika je narasla. U tom periodu dvoboja bilo je 3:0 za Hrvatsku, što je donijelo odmak do 10:4 i rješenje dvojbi o pobjedniku.

Momčad koju vodi Ivica Tucak nije najbolje otvorila utakmicu. Gruzijci su u ranoj fazi susreta pokazali koliko mogu biti opasni. Uspjeli su držati priključak i predstavljali su prijetnju do hrvatskog rezultatskog bijega u drugoj dionici, u kojoj su stvari počele sjedati na svoje mjesto. Četvrtfinalni ogled sa Srbijom igra se u srijedu u Budimpešti. Nakon promjena u rasporedu, utakmica je zakazana za 21 sat.

Sve riješeno u velikom naletu

Hrvatska se dijela briga u potrazi za pobjedom nad Gruzijcima riješila u drugoj četvrtini, a u trećoj je prednost još narasla, uz povećanje na +5 u ranoj fazi te četvrtine. Gruzija je teško dolazila do prave šanse, čak i u situacijama s igračem više – pa je izbornik Tucak mogao spokojno pratiti rast rezultatskog ‘plusa’.

Bila je to prava predstava hrvatskih reprezentativaca, bez puno gledanja unatrag nakon što je krenuo veliki bijeg. Protiv Srbije će, dakako, trebati biti na jednako visokoj razini – ili još bolji, a ulog će biti jako velik s obzirom na to da će se odlučivati o ulasku u zonu medalja.


Komentari