Bravo, Cibosi! Pobjeda Vukova u dramatičnoj završnici

FOTO: Facebook / KK Cibona

Košarkaši Cibone u dramatičnoj završnici stigli su do pobjede u predposljednjem kolu A-1 lige u gostima kod Šibenika 67:69 (21:18, 9:23, 25:16, 12:12).

Cibosi su nešto slabije ušli u utakmicu, što su iskoristili domaćini pa su imali znatnu prednost tijekom cijele prve četvrtine. U nastavku Vukovi su se probudili te su stigli na samo 3 poena zaostatka do kraja prve četvrtine, 21:18. Mnogo bolju igru pokazali su u drugoj četvrtini kada su domaćini ubacili samo 9 poena, a do kraja prvog dijela prednost Cibosa je otišla na 11 poena, 30:41.

Dobar ritam nastavio se i u drugom poluvremenu. Šibenik je podigao igru već krajem treće četvrtine  pa je utakmica u samoj završnici bila vrlo napeta. Samo minutu prije kraja Šibenik je bio na samo pola koša zaostaka, a potom i izjednačio na 67:67. U posljednjoj sekundi, za pobjedu Cibosa ubacio je kapetan Marin Rozić i tako spasio Vukove od produžetaka.

Najbolji u redovima Vukova bili su Šakić s 15 poena i kapetan Rozić s 14.

Trener Damir Mulaomerović bio je jako zadovoljan igrom svoje momčadi:

“Odigrali smo jednu vrhunsku utakmicu. Čestitam momcima na hrabrosti, požrtvovnosti, pogtovo u slabijoj rotaciji. Ostali smo bez Sulejmanovića i Gospića, bez dva visoka igrača smo iznijeli cijelu utakmicu. Svi su dali svoj maksimum. Pripremali smo se 14 dana za ovu utakmicu, znali smo koliko nam to znači. Bila je prava košarkaška utakmica. Malo smo imali problema sa  Turkyilmazom koji je dobio dosta veliku minutažu i unio nam je nesigurnost. No, momcima kapa dolje, prije svega obrambeno. U zadnjim trenucima kada se odlučivalo imali smo prisebnost, snagu i volju te zasluženo pobjedili.”

GKK ŠIBENIK: Radovčić 7, Šarić, Badžim 11, Nakić, Blašić, Blaće, Pandurić, Turkyilmaz 5, Ivanov 10, Petani 5, Siriščević 15, Halilović 14

CIBONA: Reynolds 17, Uljarević, Šakić 15, Marinelli 3, Marić 3, Žorić 11, Ćorić, Bošnjak 5, Ljubičić, Rozić 14, Joksimović 1


Komentari