BOYSI IDU PO NASLOV SPREMNI: ‘Mi smo s njima u prijateljskim odnosima, idemo po trofej’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

U nedjelju Dinamo može osigurati naslov hrvatskog prvaka. Pobjedom u Šibeniku zagrebački modri zatvorili bi i teoriju i praksu, te bi utakmica zadnjeg kola u Maksimiru protiv Hajduka bila posve nebitna. Dinamo bi Hajduka dočekao kao prvak.

Jasno, u Splitu se nadaju da bi se Šibenik ipak mogao namučiti, pa i zaustaviti Dinamo. Iako malo tko u to vjeruje, sport je to i na ništa unaprijed se ne smije računati. Također nije tajna da će nogometaše Dinama u Šibeniku pratiti cijela sila navijača, prva postava navijačke skupine Bad Blue Boys biti će na tribinama stadiona na Šubićevcu…

Iako je za gostujuće navijače Dinama osigurano tek sedam stotina ulaznica, nema nikakve sumnje da će ih u Šibeniku biti nekoliko puta više.

“Na dvoboj u Šibenik ide naša najjača postava. Ne očekujemo nikakve probleme s navijačima Šibenika, Funcutima. Mi smo s njima u naročitim prijateljskim odnosima”, veli nam jedan od šefova BBB-a.

“Naše prijateljstvo traje godinama i nikad nije bilo narušeno”, tvrdi on. I nastavlja:

“Oni koji neće imati ulaznicu navijat će i slaviti ispred stadiona. Bit će to purgerska fešta u Šibeniku.”

Kako prva ekipa BBB-a u velikom luku izbjegava novinare i sve medije, bilo da je riječ o navijačkim aktivnostima ili onima humanitarnog karaktera, poput pomaganja unesrećenima u zagrebačkom potresu i onome na Baniji, tako je i identitet našeg sugovornika tajan.

Svi BBB-ovci inzistiraju na skrivanju svojih identiteta. Ne zanima ih reklama, već baš suprotno:

“Nerijetko smo pod represijom i to je naš način da uopće djelujemo”, ističe nam naš izvor iz BBB-a.

Mnogi tvrde da bi u Šibeniku mogao biti i znatan broj članova Torcide, Hajdukove navijačke skupine, sa željom da zapodjenu sukob s BBB-om.

“Mislim da je tako nešto nemoguće, bit ćemo i brojni i snažni, kao da smo na domaćem terenu. Ma, ne bih im tako nešto preporučio. Dolazimo na proslavu osvajanja naslova, nije se s nama za šaliti”, tvrdi.

Naposljetku, upitali smo našeg sugovornika misli li da će Šibenik pustiti utakmicu Dinamu?

„To je posve nepotrebno, Dinamo je i jači i bolji, ali ne samo to. Dinamo zna što pobjeda nosi i tu zabune neće biti. Pa, i mi dolje idemo proslaviti naslov, a ne tugovati”, naglašava.

Ove sezone Dinamo je bio odličan u Europi, u domaćem prvenstvu malo je dao nade suparnicima, ali to je homogeniziralo i nas navijače, pa sad zaista kao prava, jaka i velika skupina idemo na gostovanja slaviti osvojeno prvenstvo.

“Nema ništa slađeg”, zaključuje.


Komentari