Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP-a u St. Peterburgu: Uvjerljivo je pobijedio Rusa Safiulina

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Borna Ćorić došao je do četvrtfinala ATP turnira iz Serije 500 u St. Peterburgu. U osmini finala pobijedio je sedmog nositelja Rusa Romana Safiulina, 199. tenisača svijeta, koji je nastupio s pozivnicom sa 6:3, 7:5.

Ćorić je nadjačao domaćeg predstavnika uz prave probleme samo u drugom setu. Safiulin je otvorio taj set s 3:0, s jednim breakom prednosti, no nakon toga nije izdržao preokret vodećeg hrvatskog igrača.

U nastavku drugog seta, 23-godišnji Zagrepčanin je s dva breaka izborio servis za meč, koji nije iskoristio kod vodstva od 5:4. Ipak, odmah potom napravio je break za 6:5, a novi servis za pobjedu prošao je kako se i nadao.

Ćorić je ovom pobjedom stigao do trećeg četvrtfinala u sezoni koju je skratio koronavirus, nakon polufinala u Riju de Janeiru u prvom dijelu godine i nedavnog nastupa u četvrtfinalu US Opena, kad ga je zaustavio Alexander Zverev.

Prolaskom u susretu sa Safiulinom, najbolji hrvatski tenisač nastavio je put prema drugom uzastopnom finalu St. Peterburga, nakon onog prošlogodišnjeg. U četvrtfinalu će dočekati jačeg iz meča Daniil Medvedev – Reilly Opelka.


Komentari