BORBA ZA LIGU PRVAKA SE NASTAVLJA: Marko Rog zabio spasonosni gol, o europskoj jeseni odlučivat će se u Salzburgu

Facebook

Gosti su poveli u 59. minuti, ali Rog je odlučio da se neće predati tako lako. 

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka Dinamo je na Maksimiru pred 15,000 gledatelja odigrao 1-1 protiv Salzburga. Gosti su poveli u 59. minuti golom Valentina Lazara, a izjednačio je Marko Rog u 76. minuti iz jedanaesterca kojeg je sam izborio.

Iako je Dinamo odigrao jedno od boljih poluvremena, pogotovo u susretima s austrijskim Bikovima, činilo se da će im Salzburg još jednom “maznuti” pobjedu pred nosom. Modri su zapucali prema golu 15 puta, ali Soudani, Rog i Fernandes imali nekoliko prilika koje su mogli puno bolje iskoristiti. Ipak i te Dinamove propuštene šanse ne znače ništa naspram one koju je propustio Hinteregger kada je nakon kornera s nekoliko metara pucao glavom.

Eduardo je to maestralno obranio, ovo mu je zapravo bila jedna od najboljih obrana od kada nosi dres modre boje. I to taman sada kada je jednom nogom van Dinama, baš sada je počeo braniti. Pokazala je ta akcija koliko Salzburžani mogu biti opasni, Berisha, Soriano, Lazaro i Wanderson su igrači koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu, u nekoliko su navrata to i prezentirali, no nisu ni oni bili efikasni. Istaknuo se još dvaput Eduardo dobrim obranama. Dinamu je pak nedostajalo raspoloženih igrača. Jedini uz Eduarda koji je odskakao bio je Jonas. Brazilac je pokrivao sve, što bi se reklo, i svoje i njihove. Izbijao je loptu iz šesnaesterca glavom, pa uklizavao na centru, pa udario suparnika po nozi, oduzeo loptu i uposlio svoje napadače.

Antolić i Knežević u srednjem redu nisu bili na visini zadatka, kapetan je griješio više nego inače, trebao ga je Kranjčar možda i prije zamijeniti. Prije nego što je Austrijancima poklonio odličnu priliku, koju oni, srećom, nisu iskoristili. Ali sreća nije dugo trajala jer su već nakon nekoliko minuta zabili za vodstvo.

Ni Soudani ni Fernandes nisu predstavljali opasnost za Salzburg, bili su gotovo odsječeni, a Antolić je zvižducima ispraćen s terena. Napokon se tada probudio Rog i odlučio zapapriti Salzburgu, zabio je za izjednačenje i za veselje na tribinama. Ipak prije njega je priliku imao Ćorić, nažalost nije ju iskoristio, bio je na drugoj stativi i nespretno pucao glavom.

Nakon pogotka za spas Dinama, Rog je krenuo po još jedan, ali ipak su Austrijanci bili bliže golu. Lainer je tu mogao zapečatiti Dinamovu sudbinu, ali lopta je otišla preko gola. Ova tekma je zaista mogla završiti svakako, ali sreća se ipak malo nasmiješila Dinamu kojeg sada čeka novih 90 minta na austrijskom travnjaku.


Komentari